avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Va rog, un salariat a plecat institutie incetare CIM din data de 10.05.2018, suntem institutie publica ,bugetara, personal contractual doamna a facut cerere ca sa-i eliberam pe perioada lucrata tichetele de vacanta,
- mentionez ca tichetele de vacanta au fost achizitionate dupa ce a incetat CIM salariatului.
La data mai sus mentionata salariatul nu a mai fost angajat, drept urmare nu mai beneficiaza de tichete
Care este temeiul legal ?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 28 August 2018

art.3 din Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță,
(1) Angajatorii, după caz, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau reprezentanții beneficiarilor, vor stabili, prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamente interne, reguli privind modul de acordare a primei de vacanță sub forma voucherelor de vacanță, care să prevadă:
a) numărul beneficiarilor din unitate care pot primi vouchere de vacanță și nivelul sumelor care se acordă beneficiarilor sub forma voucherelor de vacanță, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;
b) categoriile de beneficiari care primesc vouchere de vacanță;
c) forma suportului pe care sunt emise voucherele de vacanță, respectiv suport electronic și/sau hârtie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre vouchere de vacanta Ajutor220 Ajutor220 Buna ziua. Am primit in spital o circulara cum ca voucherele de vacanta nu se vor acorda tuturor salariatilor doar celor ce nu au beneficiat de cresteri ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajaților Iulian Razvan T Iulian Razvan T La firma la care lucrează soția mea se oferă vochere de vacanță. Este în concediu prenatal de 45 zile lucrătoare, astfel nu se încadrează deoarece ... (vezi toată discuția)
Acordare vouchere de vacanta tuilleries tuilleries Buna ziua! Sunt functionar public. Va rog sa imi spuneti daca aveti cunostinta de un act normativ (respectiv un ordin de ministru) prin care se completeaza ... (vezi toată discuția)