avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura de urmat pentru a majora chiria unei locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura de urmat pentru a majora chiria unei locuinte

Care este va rog procedura de urmat pentru a majora chiria unei locuinte (contractul este anual)?
In cazul in care chiriasul refuza verbal majorarea, atunci e indicat de pus problema impiedecarii relocaţiunii tacite (NCC art. 1810) prin mentionarea împotrivirii locatorului (si aceasta cu 3 luni până la expirarea termenului anual -cf. art. 132 din Legea nr. 71/2011)?
Doar ca in context am gasit citatia : « Observăm că tacita relocaţiune operează în condiţiile art.1810 numai în situaţia în care locatarul a fost de bună credinţă şi şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale până la expirarea termenului pentru care a fost încheiat contractul de locaţiune, iar locatorul nu şi-a mai exprimat voinţa de a continua relaţiile contractuale cu locatarul. »
Chiriasul poate invoca astfel si dreptul sau de preferinţă la închiriere (NCC art. 1828) desi exista precedente de a intirzia sistematic platile cu lunile (daca acestea constituie neîndeplinirea obligaţiilor contractuale) ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
AvN1, utilizator

Alte discuții în legătură

Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)
Contract de locatiune DOTZ DOTZ Buna seara! In urma cu doi ani fratele meu a semnat un contract de locatiune avand ca obiect o masina. Termenul a expirat in vara acestui an, iar persoana ... (vezi toată discuția)