avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce trebuie făcut? Am cumpărat o placă video ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce trebuie făcut? Am cumpărat o placă video defectă de pe OLX

Am cumpărat de pe OLX o placa video. Tranzacția dintre mine și vânzător a fost făcută personal,adica ne-am întâlnit, i-am dat banii, mi-a dat placa. Ulterior, în momentul în care am încercat sa o folosim, am constatat ca era defecta. Toată aceasta situație a durat 24 ore, din momentul în care am luat placa pana în momentul în care am constatat ca e defecta. Cum pot rezolva situația legal, ținând cont ca am pierdut 800 de lei și nu pot folosi ce am cumpărat?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:41, 30 August 2018
Nu ati contactat vanzatorul sa il instiintati ca placa nu functioneaza si sa va restituie banii?
Cand ati cumparat-o nu ati discutat si posibilitatea ca placa sa nu fie compatibila, sa nu functioneze si modalitatea de rezolvare?
Legal, il instiintati intr-o forma scrisa (email, sms) ca nu functioneaza si solicitati restituirea sumei, in caz contrar trebuie sa va adresati instantei de judecata intrucat este un litigiu civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul ... draghici_mariusc draghici_mariusc Buna seara! Am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul acesta! Am cuparat o piesa auto second-hand,mai precis un chit ambreiaj,de la o Firma de ... (vezi toată discuția)
Teapa pe olx gigiion2 gigiion2 Buna ziua , am cumpărat un telefon pe olx , a fost probat la achizitie si telefonul mergea , imediat dupa ce vânzătorul a plecat am aflat ca are defecte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o speta si poate ma ajuta cineva. mi-am construit ... Alex Todea Alex Todea Buna ziua! Am o speta si poate ma ajuta cineva. Mi-am construit un calculator pe componente cumparate separat, de la diverse firme. Dupa aproape 2 ani de zile, ... (vezi toată discuția)