avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de servitute

Am cumparat o casa cu un drum pe care exista un contract la notar pentru dreptul de trecere facut cu fostul proprietar, dupa ce ne-am mutat a aparut un mostenitor al celor ce detin terenul si m-a amenintat ca imi ingradeste accesul daca nu-i platesc o suma mare de bani.
Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 10:38, 31 August 2018
Acel contract e intabulat? Vi s-a acordat drept de servitute?
La momentul la care s-a făcut actul notarial se face referire la titlul de proprietate si nu la CF , nu stiu dacă pământul este intabulat .
Daca in contract scrie ca va constituie drept de servitute/trecere, atunci aveti acest drept. Depinde ce scrie in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara drept de servitute intabulat Mihaizaha Mihaizaha Vreau sa cumpar un teren infundat care are drept de servitute asupra drumului de acces stipulat atat in actul de dezmembrare cat si in contractul de VC actual. ... (vezi toată discuția)
Inscriere drept servitute in cf sau cumparare cota parte trsqd trsqd Detin un teren + casa de aproximativ 20 ani. Conform legislatiei in vigoare este un fond dominant, accesul la proprietate facandu-se pe un drum de acces care ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute acordat la vanzarea terenului Cornel71 Cornel71 Buna seara, Va supun atentiei o situatie alambicata. Detinem un teren intravilan, dobandit prin mostenire, pe care dorim sa-l vindem (sotia este ... (vezi toată discuția)