avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare

De ce se aplica pedeapsa cu inchisoarea daca se aplica si detentiunea pe viata ?
Cel mai recent răspuns: Alex97 , utilizator 22:39, 30 August 2018
Nu prea înțeleg sensul întrebării. Dar și detențiunea pe viață este o pedeapsă care se execută conform legii executării pedepselor, doar că este pe o perioadă nedetrmiată și se aplică pentru infracțiuni foarte grave, gen genocid.
Ceea ce nu am inteles este faptul ca daca detentiunea pe viata se executa deja in inchisoare, de ce se aplica si pedeapsa inchisorii aceluiasi infractor pentru infractiunea comisa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)
Cumularea faptelor misu83 misu83 Anul acesta a inceput sa se judece pe fond dosarul meu din 2014 in care sunt invinuit pt conducere fara permis de conducere auto.Tot anul acesta in vara am ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa concurs infractiuni pauldorin87 pauldorin87 in anul 2010, 2 condamnari cu suspendare.una 1 an susp si alta 3+5 ani supraveghere. inainte de a fi definitiva hotararea,are loc o alta fapta de furt ... (vezi toată discuția)