avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara! Povestea incepe in felul urmator. Parintii mei au divortat in urma cu 3 ani. Noi suntem 3 frati: eu am 24 de ani, iar fratele si sora mea 17 ani (in prezent). La divort, s-a hotarat ca tata sa plateasca pensie alimentara. (am sa folosesc ca exemplu o suma fixa, fictiva) Suma stabilita de parintii mei a fost de 1500 de lei, dar au hotarat amical sa treaca in acte 1000 de lei. Nu s-a impus niciun termen lunar legal pentru achitarea pensiei, s-a stabilit tot amical zilele de 15 ale fiecarei luni. Problema este ca tatal meu nu a achitat niciodata suma de 1500, numai cea de 1000 si nici nu a facuto la termen. In primele 6 luni de cand plateste pensie, tata a achitat prin wester union (el muncind in afara tarii), dupa care a achitat numai "in mana". Ne gandim ca, legal, nu are nicio dovada prin care sa demonstreze ca si-a indeplinit obligatia in ultimii 2 ani si jumatate. Teoretic am putea sa actionam in instanta. Nu am vrea sa se ajunga la asa ceva. Intrebarea mea suna in felul urmator: este poaibil ca hotararea de pensie sa fie modificata, astfel incat tata sa plateasca 2000 de lei, in zilele de 15 ale fiecarei luni, obligat legal? Va multumesc pentru atentie?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:14, 30 August 2018
Buna seara,
Puteti actiona in instanta tatal sa plateasca cota legala adica 1/3 (cate 1/6 pentru fiecare copil minor) sau 1/2 (cate 1/6 pentru fiecare copil) daca si dumneavoastra sunteti in continuarea studiilor) din venitul realizat daca stiti unde lucreaza in strainatate si, eventual cu ajutorul instantei, sa obtineti o adeverinta cu venitul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Smaranditsa Smaranditsa Salut, sunt divortata de 3 ani, si am un copil de 5 ani. Sotul nu a lucrat legal nicaieri, imediat dupa 10 zile de la depunerea cererii de divort, si ... (vezi toată discuția)
Mostenire constantin29 constantin29 Buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog..Tatal meu are langa casa lui un teren de aproximativ 1000 mp...Acest teren apartine ... (vezi toată discuția)
Codul familiei!- partaj Guguta Guguta Salut Deci...mama mea este divortata de tata din anul 2002, la impartirea bunurilor comune a fost doar casa care detinea pe atunci 4 camere, dintre care 2 iau ... (vezi toată discuția)