avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0,16 in alcooltest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0,16 in alcooltest

buna ziua .am si eu o intrebare.am fost oprit noaptea trecuta de un echipaj de politie si am fost verificat cu aparatul alcooltest rezultaul fiind de 0,16.in procesul verbal de contraventie am scris la obiectiuni ca NU recunosc procesul verbal si bonul care a iesit din aparatul alcooltest am refuzat sa il semnez,mentionez ca nu mi s-a crut sa merg la sange.chestia s-a intamplat la ora 03-33 noaptea,pe proces nu scrie martor.ce sanse am de castig daca fac contestatie?va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Massy, utilizator
Cel mai obiectiv martor este buletinul de analiza tiparit de aparatul etilotest.
1.am solicitat sa vad bonul ,nu mi s-a aratat
2.in proces nu exista martori deoarece nu se mai aflau alte pers decat membrii echpajului de politie care potrivit OG.2/2001 nu pot detine aceasta calitate.
3.Astfel contrar celor sustinute de agentul de politie la incheierea procesului verbal de constatare si sanctionare ,acesta nu contine descrierea faptei contraventionale,prin aratarea tututror imprejurimilor ce puteau servi la aprecierea gravitatii faptei,asa -zisa descriere a faptei este o reiterare imprecisa a unor articole de lege ,sustinute de o presupusa valoare a alcoolemiei de 0,16 mg/l ,valoare acre nu am vazut-o.am sanse de castig?
Stimate Domn,

Cu siguranta puteti contesta procesul verbal, insa trebui sa tineti cont de faptul ca, contravenientul poate face plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la data inmanarii/comunicarii.
Aceasta contestatie se depune la Judecatoria in raza careia se afla locul savarsirii contraventiei.
In privinta sanselor de castig, trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, adica trebuie sa respectam faptul ca, judecatorul este singurul in masura sa faca o asemenea apreciere, in raport de intima sa convingere, dar bineinteles si in raport de probatoriul administrat.
In ceea ce ne priveste, cabinetul nostru de avocatura s-a mai confruntat cu asemenea cazuri si va putem spune, raportandu-ne si la cele ce ati postat pe acest forum, ca sanse de castig pentru dumneavoastra exista.
Ramane ca un avocat bun sa va ajute sa gestionati situatia cat mai corect din punct de vedere juridic!

Va dorim mult succes!

Cu stima,
Echipa ADVOCATE.RO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,16 in alcooltest Massy Massy buna ziua .pe 8 oct ora 03-30 am fost oprit sa fac un test de alcoolmie.mi-a iesit 0,16.politistii au venit cu un bon si procesul vb de contraventie care scria ... (vezi toată discuția)
Dată amendă circulație greșită Marian 1973 Marian 1973 Buna seara și mă scuzați de deranj. Cu câteva zile în urmă pe data de 8.04.2019 am fost depistat de radar cu o anumită viteză dar procesul verbal are ... (vezi toată discuția)