avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru depasirea limitei de viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru depasirea limitei de viteza

Ieri am primit o amenda reprezentand cv a 4 puncte de penalizare deoarece am depasit viteza legala cu 21 km/h . Acasa am citit codul rutier si acolo scrie ca ptr aceasta depasire se acorda 3 puncte de penalizare . Cum este corect ? Ar trebui sa fac reclamatie in cazul in care am semnat PV ? Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Simona Dinu , utilizator 18:44, 31 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Punctele de amenda nu sunt echivalente cu punctele de penalizare.

Pentru încălcarea unor norme la regimul circulației, pe lângă sancțiunea principală sau, după caz, una dintre sancțiunile contravenționale complementare prevăzute de lege , se aplică și un număr de 2, 3, 4 sau 6 puncte de penalizare.

Clasele de sancțiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amendă.... se aplică persoanelor juridice.

art.108
(1) Săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenții atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
...
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte:
.....
2. depășirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
....
multumesc pentru raspuns . M-am lamurit acum .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)
Nedumerire amenda radar. mariuss_suciu mariuss_suciu Buna seara. Azinoapte, in timp ce conduceam dinspre Sebes spre Sibiu, in comuna CRISTIAN, am fost inregistrat de cei de la rutiera ruland cu viteza de 95km/h ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)