avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se pot anula contracte vanzare cumparare făcute la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se pot anula contracte vanzare cumparare făcute la notar

Buna ziua , As dori sa stiu daca as avea câștig de cauză în instanță cu următoarea problema ; anul acesta 2018 am cumparat o livada cu meri 42 arii cu 5000 euro , acte ok , intabulat in contract se specifica livada , etc. Cand am contactat telefonic vanzatorul in urma anunțului postat de el pe un site de vânzări mi.a explicat clar unde se află livada , ce lucrări a făcut pe ea , ce recolta a avut , etc , parcela respectivă se află intr.o zona in care acum doi ani s.au facut defrisari , dansul mi.a zis ca a fost contactat sa defriseze și parcela lui dar nu a fost de acord , la momentul cand am cumparat livada , 150 m in stanga si 150 in dreapta era teren arabil , la intrare se află o sosea din care se face accesul exact la mine in parcela , podul respectiv mi.a zis ca l.a facut proprietarul de la care a cumparat terenul în urma cu 4 ani , acolo fiecare proprietar ar trebui sa.si faca podul lui fiindcă terenul e măsurat direct de la sosea , în capătul parcelei cumparate de mine exista un canal de irigații . recent cineva a cumparat masiv teren in zona si mi.a comunicat că livada ii apartine , după ce am mers cu topograf la fata locului am constatat că coordonatele mele geografice din acte făcute în sistem stereo 70 etc , figurează lîngă livada respectivă , este teren arabil și nici nu exista pod la intrare , am contactat vanzatorul sa ne intelegem amiabil la notar fiindcă valoarea terenului respectiv nu mai este aceeași. nu dorește nici o intalegere zice ca el știa că parcela din dreptul podului este a lui și ca aia a lucrat.o câțiva ani , și sa iau legatura cu cei care i.au defrisata acum doi ani la dansul livada , precizez ca am intrebat si notarul daca actele sunt ok cand am cumparat , a zis ca sunt ok , nu mi.a explicat că ar trebui sa merg cu un topograf sa verific terenul inainte sa cumpăr, am fost sa vad terenul doar vizual și corespundea cu ce zicea vanzatorul . As dori sa stiu si ce alte măsuri legale as putea sa iau împotriva vânzătorului , el susține acum ca mi.a vandut terenul din acte , și ca nu se află livada pe el nu mai este problema lui . va multumesc pt. răspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 10:22, 3 Septembrie 2018
De principiu se poate anula astfel de contracte. Asupra șanselor de castig se va pronunța persoana care va lua la cunoștință despre conținutul contractului și va întocmi cererea de chemare în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! incadrare juridica pt defrisarea unei livezi... pacurar pacurar Va rog sa ma ajutati, cum pot sa reclam si unde si pentru ce infractiune sau concurs de infractiuni? Pur si simplu ni s-a furat livada. Pot sa zic si furt, ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Rectificare schita cadastrala ContSters325113 ContSters325113 Supun atentie forumistilor urmatoarea speta: Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut ... (vezi toată discuția)