avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi obligat sa imi recunosc copilul?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi obligat sa imi recunosc copilul?

Am avut o aventura cu un sfarsit cam urat.A ramas insarcinata ....si am aflat de sarcina ei undeva pe la 6-8 luni(a crezut ca o sa renunt la familia mea daca face acest copil).In prima faza mi-a spus ca isi asuma copilul si nu vrea nimic de la mine.Am vrut sa recunosc copilul (are linie in certificat)dar mi-a spus ca atata timp cat sunt intr-o relatie cu altcineva nu am dreptul acesta.Am vazut ca nu am cu cine discuta si am ales sa m-a retrag si sa'i respect dorinta.As vrea sa fiu precaut ...daca in viitor ar vrea sa deschida proces ca sa ma oblige sa recunosc copilul ar putea face asta?Nu ak de gand sa mai recunosc copilul si as vrea sa stiu daca pot fi obligat sa recunosc acest copil fara voia mea.
Bună ziua suntem căsătoriți de peste 20 ani și avem 3 băieți insa unul dintre băieți nu este recunoscut de mine ca tată pentru că am fost plecat în perioada nașterii lui și el este singurul dintre copiii noștri care a rămas cu numele mamei sale înainte de a ne căsători iar acum el este major și vreau să-mi poarte numele ca și frați lui….vă rog frumos să mă sfătuiți cum ar trebui să procedez….mulțumesc
Buna ziua,

Actiunea in vederea determinarii paternitatii copilului din afara casatoriei poate fi depusa oricand.

Prin urmare, veti putea fi actionat in judecata, oricand.

Daca veti decide, veti recunoaste copilul prin declaratie, data la notar sau in fata Starii civile.

Ulterior, in baza stabilirii filiatiei fata de tata, instanta de judecata poate dispune modalitatea in care va fi exercitata autoritatea parinteasca: in comun sau in mod exclusiv de catre mama.

Locuinta minorului va fi stabilita la mama.

Instanta va va obliga la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de 1/ 4 din veniturile nete efective(daca nu aveti alti copii).

In cauzele privind minorii, instanta da eficienta principiului interesului superior al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului si modificarea certificatului de nastere ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am un copil in varsta de 3 anisori, sanatos si voinic. Cand l-am nascut nu a fost recunoscut de tata, pe certificatul de nastere fiind trecuta ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)
Custodie comuna ContSters501846 ContSters501846 Buna ziua,abia ce am născut și in tot acest timp tatăl copilului cu care nu am fost de la început nu sa implicat deloc ba chiar a ținut mortiș și el și ... (vezi toată discuția)