avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pesta porcină. Are DSV, sau oricare altă autoritate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pesta porcină. Are DSV, sau oricare altă autoritate a statului, dreptul să intre în curtea mea să împuște un porc, fără mandat de percheziție?

are DSV dreptul sa intre in curtea mea sa impuste un porc, fara mandat de perchezitie?
sau orice alta autoritatie a statului?

multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: abigail2 , utilizator 04:01, 29 Septembrie 2018
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statul nu are voie sa-ti impuste porcii , insa poate sa te oblige sa-i sacrifici tu .Numai cei de la securitate si kgb si gestapoul patrundeau in curtea ta si iti impuscau animalul iubit : porcul.apoi pisica ,apoi cainele si poate cine stie si pe tine ca de ai puea sa ai si tu cine stie ce boala -asa zisa "pericol asupra sanatatii publice" .Oricum, pentru carne vei fi despagubit ,insa pentru orele in care ai mangaiat purcelusii pe burta,nu vei primi nimic.Regretabila situatie !LOL
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
m_adrian, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o stare de necesitate. Sunt pe net diverse istorice ale acestei boli. Este originara din Africa, dar porcii de acolo au imunitate. Initial se crede ca nu ataca porcii dar a suferit o mutatie. Fiecare porc bolnav este o fabrica de virusi. Doar cateva mutatii si va ataca si omul. La o asemenea rata a mortalitatii si densitate umana, exista riscul ca specia umana sa dispara. Nu e de loc de gluma cu bolile infectioase. Cu cat sunt mai multe focare de pesta cu atat mai multe mutatii. E joaca cu focul. Porcul este extrem de asemanator cu omul.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
GermanAlex, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
in mod normal nu dar pe de alta parte e un abuz al statului ...incalcarea nejustificata si nelegitimarea legala a unei stari de urgenta contravine incalcarii dreptului proprietatii si cum la noi predomina mult interesele personale ale unora din guvern atunci se aplica aceste stari de urgenta la indicatiile ue...e un cerc vicios si ca intotdeauna omul de jos pica de fraier...
Da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate,omul este foarte asemanator cu porcul.Vreti sa spuneti ca este EBOLA porceasca.Parca citeam pe net ,asa cum spuneti dumneavoastra ca exsta implicatii ale anor agentii guvernamentale care ar fi testat si raspandit EBOLA in Africa .Daca porcul african are imunitate ,de ce zic savantii nostri ca nu se poate obtine antidot ,cum ca acest virus nu produce anticorpi?Daca nu produce anticorpi ,cum au capatat imunitate porcii din africa? Asa si anumiti virusi gripali au mutatii anuale si poat decima populatia oricand,asa ca ce ar fi sa omoram si oamenii cu forma severa de gripa ?!

Alte discuții în legătură

Paradoxuri ... POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Fara a fi vreun nostalgic al vremurilor de demult apuse, aduc in discutie cateva paradoxuri. Am incercat, fara a reusi, sa ma impac cu ideea: da, dar acum ... (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)
Gripa freeanifer freeanifer http://www.youtube.com/watch?v=ak7s0sBYzfA Oare ?:(( (vezi toată discuția)