avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dizolvare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dizolvare asociatie

Buna ziua,!cum as putea să închid o asociație non-profit fara prea multe complicații. Am fost mai multi membrii fondatori, iar acum am ramas doar doi,unul a decedat,ceilalți s-au retras. Bunuri ale asociației nu sunt decat niste mobilier și nimicuri. Este suficient o hotărâre a asociaților de inchidere, pentru că suntem sub numărul minim cerut?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:15, 10 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi de dorit sa fie un lichidator care are ceva experienta in lichidare organizatii non=profit, ca sunt diferente fata de lichidat SRL-uri sau SA-uri.... si sa va inelegeti dinainte la onorariu, ca variaza semnificativ de la un lichidator la altul... Hotararea de dizolvare se poate reconfirma dar nu e neaparat, daca a fost adoptata cu respectarea statutului si legii ex. mod de convocare, cvorum de sedinta si de decizie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare asociatie Ionica T Ionica T Bună seara.sunt reprezentantul unei asociatii non profit cu 3 membri dar în ianuarie 2023 a decedat unul din membri,și aș vrea să lichidez și să radiez ... (vezi toată discuția)
Doresc sa dizolv asociatia al carei presedinte sunt. luizalle luizalle Doresc sa dizolv asociatia al carei presedinte sunt. Am avut doar 3 membrii toata perioada (doar membrii fondatori) si unul dintre ei a decedat acum ceva timp. ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru desfiintarea acestei asociatii de parinti? lorymer lorymer Buna ziua! In anul 2024, 5 parinti am stabilit de comun acord sa infiintam o asociatie la un liceu, devenind impreuna membri fondatori al acestei asociatii. ... (vezi toată discuția)