avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract rezervare vs antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract rezervare vs antecontract

Buna ziua.
Sunt interesat sa cumpar un apartament. As dori sa stiu ce prevederi au putere juridica mai mare, cele din antecontract sau din contractul de rezervare? Mentionez ca cel de rezervare e semnat de parti, fara autentificare notariala, iar antecontractul este autentificat. Cineva sustinea ca la momentul semnarii antecontractului, contractul de rezervare se anuleaza, nu mai are nici o valoare, este corecta afirmatia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fredie17 , utilizator 12:14, 6 Septembrie 2018
Puterea juridica mai mare, ar putea fi apreciata si in functie de scopul urmarit de catre Dvs...
Pentru mai multe detalii/lamuriri solicitati o consultanta juridica raportata la interesul urmarit
Ideea e ca in contractul de rezervare, ca din greseala e o prevedere ce spune ca pretul final va fi stabilit cand e casa gata, la cursul de atunci. In antecontract se spune ca pretul de vanzare e stabilit la cursul eur din data autentificarii antecontractului. Adica sunt prevederi ce se contrazic, de asta presupun ca doar una e valida, nu vad cum dpdv logic ar fi ambele. Scopul meu ca si client normal, e sa ma asigur ca nu mi se face recalcul de pret apartament in ron peste 1-2 x ani cand va fi gata casa. Dpdv fiscal am inteles ca pe prevederile actuale nici nu ar fi legal sa se faca asa ceva. Se cere un avans consistent, aproximativ 30-50% din pret, asadar nu vorbim de niste zeci de lei potentiala diferenta de curs valutar.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
Fredie17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)
Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmeaza sa cumparam un apartament cu pretul in euro ... cirnu72 cirnu72 Buna ziua, urmeaza sa cumparam un apartament cu pretul in euro si pe care urmeaza sa il platim cu un credit ipotecar in lei, In contractul de rezervare este ... (vezi toată discuția)