avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru si pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru si pauza de masa

Buna ziua!

Poate fi inclusa, in programul de lucru de 8h/zi, pauza de masa de 1h, desi salariatul este pontat cu 8h si platit pentru 8h?

De ex. daca angajatorul stabileste cu un salariat un program de lucru 09:00 - 17:00 in care este inclusa 1h pauza, evidentiata si in pontaj, dar pontat si platit pentru 8h/zi, este in regula?

In ROI am scris ca pentru o anumita categorie de salariati putem stabili programe individuale iar cei cu acest program, intra in aceasta categorie.

Incalcam disp. art. 134 din Codul Muncii?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
larisalaly, utilizator
Cel mai recent răspuns: larisalaly , utilizator 14:56, 6 Septembrie 2018
Este corect daca angajatorul stabileste cu un salariat un program de lucru 09:00 - 17:00 in care este inclusa 1h pauza, evidentiata si in pontaj, dar pontat si platit pentru 8h/zi.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaia de prezenta - nereguli ramy84 ramy84 Societatea unde imi desfasor activitatea a avut un control de al ITM, in urma caruia s-au instituit niste masuri de urmat. Una dintre aceste masuri este ... (vezi toată discuția)
Programul inegal de munca si plata pentru acesta RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu nevoie de niște informații pe care nu le găsesc nicăieri explicate concret. Se da următoarea situație: In CIM este specificat ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa si timpul de lucru ContSters75393 ContSters75393 La un program de lucru de la ora 07 00--17 00 cu pauza de masa de 1 ora cate ore suplimentare ii revine unui angajat la zi? 1 sau 2 ore suplimentare ? (vezi toată discuția)