avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suportul optic inregistrare apel 112 proba in procesul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

suportul optic inregistrare apel 112 proba in procesul penal

Buna seara. Cu tot respectul, ma adresez din nou acestui forum de unde am obtinut multe informatii,sfaturi,sugestii..etc, ce m-au ajutat enorm in problemele mele.Referitor la inregistrarea convorbirilor apelului de la 112 ,suportul optic cu aceasta inregistrare a fost solicitat ca proba intr-un dosar penal de subsemnata,ca parte vatamata.Recent am consultat dosarul penal,in urma carui consultare mi-a fost pus la dispozitie spre ascultare aceste inregistrari.De mentionat ca a fost transpus pe format de hartie doar un fragment din continutul convorbirilor inregistrate pe suportul optic,nu tot continutul ,efectiv toate convorbirile pe care le-am ascultat in prezenta organului judiciar.Ulterior consultarii dosarului,am solicitat printr-o cerere adresata procurorului de caz,eliberarea unor fotocopii din dosar,si in special transpunerea pe format de hartie a intregii inregistrari/CD pe care am ascultat-o.Mi-a fost admis prin ordonanta,doar eliberarea de fotocopii ale documentelor din dosar pe format de hartie,fara a-mi admite copierea intregului continut al suportului optic,motivand procurorul ca am ascultat toata inregistrarea,si este lipsit de relevanta sa-mi elibereze copie pe format de hartie a inregistrarii complete .Are vreun sens faptul ca, au transpus pe format de hartie doar o parte din continutul suportului pt care acestia admit sa mi-o elibereze,dar nu vor sa-mi copieze tot continutul convorbirilor,care continut este mult mai ,,interesant" si important pt mine decat fragmentul deja transpus pe hartie.Intrebare: 1. Pot solicita printr-o noua cerere transpunerea continutului integral al suportului optic; 2. Am acest drept legal ca persoana vatamata ? Nu stiu daca are importanta in acest demers,dar fac cunoscut faptul ca aceasta inregistrare a convorbirilor apelului 112,a fost remis Parchetului inca din 2016,iar eu desi am solicitat cunoasterea continutului acestor convorbiri,si desi anterior am studiat si fotocopiat dosarul in anul 2017 ,nu mi-au fost puse la dispozitie sa iau cunostinta de acestea.Organul judiciar mi-a motivat faptul ca nu s-au aflat la dosar aceste inregistrari,intrucat au fost ratacite printr-un sertar,de un alt politist anchetator care s-a ocupat de dosar in faza de inceput. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
mary6, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 10:40, 8 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mereu puteti cere, dar nu e sigur ca asemenea cereri se aproba. Daca va permiteti, angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)
Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica audio,important! Sonji Sonji [b]Mijloc de proba inregistrarile audio-telefonice[/b]. Daca acele inregistrari au fost trecute pe un cd sau un memory-stick si nu sunt pe suport original, in ... (vezi toată discuția)