avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa impozite
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa impozite

Buna ziua!

Care sunt datoriile pe care le voi avea dacă îmi înființez un pfa?

Mulțumesc frumos pentru un răspuns urgent!
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:18, 7 Septembrie 2018
Veti avea de depus in maxim 30 de zile de la infiintare declaratia unica in are o sa declarati venitul brut si cheltuielile deductibile (fara contributiile sociale) estimate a le realiza in anul 2018 si in functie de care veti plati impozit pe venit 10% aplicat la venitul net adica venitul brut - cheltuielile deductibile (fara contributiile sociale).
La final de an sau cel mai tarziu pana pe 15 martie 2019 veti depune iar declaratia unica cu ce ati realizat concret in anul precedent si se va vedea daca mai platii sau recuperati la impozit pe venit si in plus, veti mai avea de plata si contributii sociale si asta daca venitul net anual este peste plafonul a 12 salarii minime pe economie adica pentru 2018 plafonul este 22800 lei. Daca e cazul sa se plateasca, valorile rezulta prin aplicare 10% cass si 25% cas la valoarea plafonului iar termenul; de plata este la final de an 15 decembrie pentru a avea reducere de 5% sau cel mai tarziu pana pe 15 martie 2019.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)