avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum demonstrez ca nu s a plătit pretul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum demonstrez ca nu s a plătit pretul?

Buna ziua,
Va solicit atentia in legatura cu următoarea situație, bunica mea a vândut casa pe care o avea drept locuinta unchiului meu si nu a mai primit niciun ban

Din cate am inteles, vânzarea s a facut inainte de 2015, iar ea a semnat in fata notarului cum ca a primit banii, dar nu a primit nimic, mergând pe buna credinta ca ii va vedea peste 6 luni.

Cum pot sa demonstrez ca nu s a plătit Niciun ban? Repet nu a primit nici in mana, nici in vreun cont( nici nu are asa ceva).

Am fost la notarul in cauza si mi a zis " Domne' daca a semnat ca a primit banii, eu nu sunt vinovat si nu raspund cu nimic Si in plus a zis ca fiind vorba de un caz asa vechi nici nu isi amintesc"

În situația asta chiar nu se poate face nimic?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:09, 8 Septembrie 2018
Nu se poate face nimic decat daca va recunoaste el ca nu a achitat pretul.
Era bine sa se fi apelat la avocat pentru vanzare dar majoritatea nu procedeaza asa ca nu stiu ca au dreptul la avocat.
Nici la notari nu le convine sa fie avocati de fata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Problema e mai complicată in sensul ca atunci cand bunica mea a vândut casa i a vândut o atat unchiului, cat si mătușii de la aceea vreme, iar acum ceva vreme au divorțat si s a ajuns la împărțirea acestei case.

Nu s a plătit Niciun ban nici la încheierea contractului, nici la termenul de 6 luni, acum unchiu ar fi de acord sa recunoasca la judecători ca nu a dat niciun ban pentru ca după cum mi a spus el ar vrea sa demonstreze ca a fost o donație pe care sa o strice bunica.

Problema mare e ca exista acel act la notar unde q semnat bunica cum ca a primit banii si nu poate fi atunci donație nu?

Iar fosta mătușă nu va recunoaște niciodata ca NU a plătit nimic

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu se poate face nimic decat daca va recunoaste el ca nu a achitat pretul.
Era bine sa se fi apelat la avocat pentru vanzare dar majoritatea nu procedeaza asa ca nu stiu ca au dreptul la avocat.
Nici la notari nu le convine sa fie avocati de fata.

Morrgotth, utilizator
Nu cred ca aveti sanse dar puteti merge la avocat ca sa discutati amanuntit.
Se poate incerca un proces dar il veti pierde daca sunt implicate mai multe persoane.
Cazul dvs. necesita o.discutie concreta lunga.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc dl avocat!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu cred ca aveti sanse dar puteti merge la avocat ca sa discutati amanuntit.
Se poate incerca un proces dar il veti pierde daca sunt implicate mai multe persoane.
Cazul dvs. necesita o.discutie concreta lunga.

Banii nu au fost dați nici înainte nici după, pentru că în realitate nu a fost niciodată vorba de asa ceva.
Nici unchiul nici bunica nu sunt complet inocenți de această chestiune.
De ce? Pentru ca exista credinta adânc înrădăcinată în capul oamenilor cum ca "vânzarea e mai sigura"/"vânzarea nu se poate strica"/"vânzarea e sfânta" etc.
Părțile au intrat pe usa notariatului, au solicitat încheierea unui contract de vânzare cumpărare, ceea ce s-a și întâmplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui ... Zuz2020 Zuz2020 Bună ziua! Se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui nepot un imobil prin contract de vânzare-cumparare, cu uzufruct viager pt vânzător, dar la ... (vezi toată discuția)
Ajutor, contract de vanzare cumparare oana_81 oana_81 am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului ... (vezi toată discuția)