avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am trezit cu a doua poprire pe cont pentru un credit ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am trezit cu a doua poprire pe cont pentru un credit restant, achitat. Doresc să ajung la un consens și, dacă e posibil, să cer despăgubiri. Ce măsuri pot lua?

Buna ziua!

Inainte de a pune intrbarea, doresc sa explic situatia.
Am avut un creditla banca x sa zicem si din motive personale nu am fost in stare sa il achit la timp. Ca urmare, un executor a preluat creditul si a instituit o poprire la compania pentru care lucrez si in fiecare luna o treime din salar a fost retinuta pana la achitarea valorii ramase din credit plus cheltuielile de judecata. Acum dupa aproximativ 4 luni dela achitarea intrgii valori ma trezesc ca acelas executor imi pune aceeasi poprire pecont si fiind in vacanta am ramas fara niciun ban pe cont. Am discutat cu banca sa imi deblocheze banii si e posibil doar 2 treimi din cont sa imi fie disponibile si o treime revine executorului. Banca x a confirmat ca prin poprire, suma a fost achitata si am 0 datorii la ei.
Acum intrbarea mea este ce masuri pot eu lua? Prin intermediul unui avocat? Doresc sa ajung la un consens si daca e posibil sa cer despagubiri pentru ca vacanta mea a fost un chin stiind ca nu imi mai ajung banii sa traiesc apoi. Numarul de creditde pe prima poprire care a ajuns la achitarea valorii e acelasi cu numarul popririi de acum, la fel si suma, la fel si executorul. As dori sa stiu daca are rost sa dau in judecata executorul sau banca pentru asa ceva sau voi ajunge sa pierd si sa platesc eu alte cheltuieli.
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stanciu.Nicolae.Adrian , utilizator 12:24, 12 Octombrie 2018
Știu, de aceea i-am scris sa se ducă la firmă cu toate chitanțele. Sunt dovezile achitării datoriei.
O greșeală frecvent întâlnită, cei care achită, nu solicită adeverință imediat după achitarea creantei(imediat după ultima rată). Adeverința trebuie cerută cu insistență.

Company Advising a scris:

Este necesara contestatia la executare daca omul a platit. Executorul sau creditorul va trage de timp si se trezeste omul ca plateste de 2 ori si nu mai are ce face.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua tuturor!

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și interes. Cazul a fost transmis unui avocat și mâine contestația va fi depusă. Primul pas după spusele firmei de avocatura este sa fie contestația depusă și sa îmi ridice poprirea pe cont. Am toate actele necesare. Prima instiintare poprire și de la angajator voi obține dovada popririi și documente care dovedesc, ca au fost trimiși bani executorului, instintarea de poprire actuala, extras de cont cum ca am banii blocați si contractul de credit făcut cu banca. Apoi avocații vor continua pentru a cere daune morale sau dacă ajungem la o înțelegere favorabila cu partea vinovata.
Va voi tine la curent cu tot ce se întâmplă cu acest caz.
Va rog sa mă întrebați orice dacă va ajuta cu ceva ce va confruntati.
Va multumesc!
Iar eu repet ca societatea de recuperare creante probabil va trage de timp sau nu vor da un raspuns in termenul de 15 zile. Sunt nenumarate situatii de genul asta. Evident, ar fi de preferat sa se solutioneze amiabil, dar sunt slabe sanse ca societatea de recuperare sa transmita in timp util catre executor cerere de incetare a executarii.

Am citit ulterior ca ati depus contestatie. Cea mai buna alegere. Succes
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Company Advising, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

O alta întrebare în legătură cu acest caz dacă se poate. Procesul este demarat dar când am adus vorba de daune morale, avocatul a spus ca asta va fi greu sa obtin, nu exista un prejudiciu bine întemeiat dar va incerca. Eu consider ca pentru faptul ca aproape am rămas blocat intr-o tara străină și am avut probleme cu prietena, telefoane la bănci sa îmi deblocheze bani și toată vacanta am stat pe telefon și tablete sa îi dau de cap ar putea fi prejudiciu. Adică eu care lucrez sa adun bani pentru o vacanta care a fost degeaba sincer și acum adun bani de la familie sa plătesc și avocati sa nu îmi cer despăgubiri și daune morale? O alta idee care a fost comunicată de cineva este sa mediatizez acest proces sa nu rămână trecut cu vedere în speranța că va fi rezolvat repede și nu voi fi dat la o parte așa doar sa scape repede de mine. Dacă cineva ar ceva sfaturi în legătură cu asta, voi fi recunoscator. Încă un lucru, cheltuielile de judecata care eu trebuie sa le plătesc acum și toate taxele depășesc 3500 de lei. Un om care are bani blocați se cam chinuie sa facă rost de suma asta, adica is ceva bani care nu ai așa stand acolo.
Din nou va mulțumesc tuturor pentru sfaturi!
Intr-adevar este greu legat de daune. Avocatul stie de ce a spus asta. Puteti mediatiza daca doriti, dar pe partea de daune e complicat.

Alte discuții în legătură

Executare silita Carmen Fica Carmen Fica In urma cu 10 ani am fost administrator al unui IMM ce a intrat in insolventa . Creditor principal - Raiffeisen Bank , cu ipoteca asupra unui imobil a carui ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)