avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Nucul vecinului!
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Nucul vecinului!

Daca crengile nucilor vecinului imi strica acoperisul garajului si imi umple gradina de frunza din cauza ca ramurile lui se intind pe toata gradina mea motiv pentru care nici legumele mele nu se coc , ce optiuni am ? pentru ca de ajuns la o solutie din partea lui nu se poate deoarece nu este cooperant si nici sa-si toaleteze pomii nu vrea pe motiv ca nucii sunt protejati de lege si nu are voie!
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 15:24, 10 Septembrie 2018
Potrivit art. 613 alin. (3) C. civ. "Proprietarul fondului peste care se intind radacinile sau ramurile arborilor apartinand proprietarului vecin are dreptul de a le taia, precum si dreptul de a pastra fructele cazute in mod natural pe fondul sau."
In cazul depasirii inconvenientelor normale ale vecinatatii, art. 630 C. civ. prevede posibilitatea ca instanta de judecata, din considerente de echitate, sa il oblige pe proprietar la despagubiri in folosul celui vatamat, precum si la restabilirea situatiei anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, suntem in urmatoarea situatie: nucul vecinului a crescut ... peugenia peugenia Buna ziua, suntem in urmatoarea situatie: nucul vecinului a crescut foarte mare, crengile sale ajungand pe acoperisul nostru. la o furtuna sau vant mai mare ... (vezi toată discuția)
Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ ... Tunaru Guța Vasile Tunaru Guța Vasile Bună ziua, Pe proprietatea vecinului si la o distanță de aproximativ 25 cm de gardul dintre proprietăți respectiv la 5 m de intrarea dinspre strada , se ... (vezi toată discuția)