avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Naturalizat American si mostenire in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Naturalizat American si mostenire in Romania

Sunt naturalizat American, și tatăl meu, și el naturalizat American, a murit acolo fără testament .
Prin legea Americana, sunt singurul moștenitorul lui legal (era divorțat de mult timp de mama mea).

El are un teren în România de 8000 euro valoare.

Legea Americana spune ca regulele de moștenire se aplica după regulele de moștenire de la tara unde terenul se găsește.

Am nevoie de făcut ceva demersuri în America înainte sa vin aici ?

Or pot sa vin direct cu toate actele mele și certificatul de deces?
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
KOSTIC1, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 17:53, 12 Septembrie 2018
Părintii mei au divorțat în America acum 8 ani,: natural nu poate exista în România niciun martor pentru divorțul asta. Pot sa prezint 2 martori Americani la un notar acolo, și sa m facă o dovada ?

Art. 239 - (1) În procedura succesorală se administrează proba cu înscrisuri prevăzută de lege, acte de stare civilă, testamente, precum şi depoziţiile a cel puţin 2 martori, inclusiv în cazul conexării dosarelor succesorale.
(2) Din depoziţiile martorilor trebuie să rezulte că aceştia:
a)cunosc date personale referitoare la defunct;
b)au cunoştinţă de numărul şi calitatea persoanelor cu vocaţie la succesiunea defunctului.

Daca gasiti un notar public care sa nu solicite prezenta a doi martori pentru depunerea depozitiilor si sa se multumeasca cu declaratii ale martorilor, poate sa functioneze si asa.
Dar cel mai probabil va trebui sa discutati cu un numar considerabil de notari pana sa gasiti unul dispus sa interpreteze normele in favoarea dvs si sa accepte aceasta situatie. Si, chiar daca ar fi asa, ar trebui ca acei martori sa dea declaratia in forma autentica deci la consulat/ambasada si in nici un caz in fata unui notar american.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
O cunoștință fără descendenți sau rude în viață mi-a lăsat un testament. care este procedura de dezbatere a moștenirii, și cine ar putea ataca testamentul? balaceanuandrei balaceanuandrei Am un testament lasat de o cunostinta fara copii sau alte rude(frati,surori,parinti).In ce conditii se face mostenirea si cine poate ataca testamentul. (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)