avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

IN SPERANTA CA VOI PRIMI UN RASPUNS.
-DE 5 ANI SINT DIVORTAT DE FOSTA SOTIE , IN TOT ACEST TIMP AM TRIMIS REGULAT PENSIA ALIMENTARA , 1/4 DIN VENIT DUPA HOTARIRE, DESIGUR IN ACEST INTERVAL AM MAI COLABORAT SI CU ALTELE, DAR NU BANI, O VECHE IPOSTAZA MA FACUT SA VAD CA AL MEU COPIL NU ESTE IMBRACAT SI INCALTAT CUM SE CUVINE , DEACEEA AM HOTARIT SA NU DAU SURPLUS DE BANI SI EVENTUAL MATERIALE, ACUM SINT DAT IN JUDECATA , PENTRU PENSIE (PROBABIL MARIRE) NU SE SPECIFICA , CUM AR TREBUI SA SE PROCEDEZE CORECT IN ACEASTA SITUATIE , PRECIZEZ , CA EU CRESC SI UN COPIL A ACTUALEI SOTII , VA MULTUMESC ONORABIL.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:43, 13 Noiembrie 2009
Daca obligatia de intretinere stabilita de instanta a fost in procent de 1/4 din venitul dv. si nu in suma fixa, o actiune de majorare a pensiei de intretinere va fi respinsa. Instanta a acordat deja procentul maxim prevazut de lege ca obligatie de intretinere pentru un copil.
Faptul ca aveti grija de inca un copil care nu e al dumneavoastra nu are relevanta in aceasta speta deoarece obligatia la intretinere a acelui copil revine parintilor sai naturali, nu dv.
Daca veti adopta acel copil, atunci veti putea introduce o actiune de micsorare a pensiei pe care o pltiti acum deoarece obligatia de intretinere pentru doi copii nu poate depasi 1/3 din veinturi.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
m_ella2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 25% sau suma fixa. care este diferenta? DOLC DOLC Acum 3 ani de zile am divortat, iar in urma divortului trebuie sa platesc o suma fixa. Dupa 3 ani m-a dat in judecata pt marire. Eu nu am nici un venit in ... (vezi toată discuția)