avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venitul estimat!!
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venitul estimat!!

Buna ziua ! Am un P.F.A astazi am avut drum la A.N.A.F si am aflat ca sotia mea are datorii la impozitul pe venit ,ce este ciudat ca suntem 50%-50% si mereu totul se imparteste la doi , iar cand merg sa efectuez o plata la fel o platesc daca am de achitat 1000 fac pe jumatate 500 eu 500 sotia ,cu toate astea ea are datorii spunandu-mi ca datoriile le-a acumulat datorita venitului estimat din anii precedenti ,dar aici e intrebarea in urma deciziei finale nu sunt datorii cum sa-mi explic asta? Poate cineva sa ma lamureasca?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Vintila Petru , utilizator 07:24, 13 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica ficare are pfa-ul sau? Da, verificati din anii precedeti venitul estimat din declaratiile 220 depusca caci platile din timpul anului se fac calculate la venitul estimat, asa cum vi s-a recomandat. Si abia anul urmator, dupa depunerea declaratiei 200 se facea si regularizarea
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Suntem asociati un singur PFA cota de cotizare 50/50% !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
PFA inseamna persoana fizica autorizata, adica o entitate cu un singur titular, persoana fizica.

Sotii pot avea impreuna o IF (intreprindere familiala).
Imi cer scuze, nu stiu unde imi era mintea I.F !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand va aparea in adeverinta de venit veniturile declarate in mai anul viitor. Em_M Em_M As vrea sa imi deschid un PFA si doresc sa stiu cand vor aparea in adeverinta de venit acele venituri pe care le voi declara ca venit estimativ si pentru care ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Plata pfa fara venit DoruH DoruH Buna seara.am infiintat un PFA in anul 2013.Contabilul a declarat 5000 lei profit, 4500 lei pierderi, iar 500 lei venit, fara ca eu sa am activitate pe el si ... (vezi toată discuția)