avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pentru copii, tatal fiind muncitor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pentru copii, tatal fiind muncitor in Uniunea Europeana

Care sunt formalitatile pentru a primi pensie de intretinere a copilului, daca tatal este plecat in strainatate si lucreaza acolo cu carte de munca? Am avut un proces pe rol, am facut cererea cu privire la introducerea in cauza a Ministerului Public, dar la ultimul termen, judecatorul a suspendat cauza.
Cel mai recent răspuns: cionica , utilizator 22:00, 12 Noiembrie 2009
Chiar in incheierea de sedinta s-au facut mentiuni despre motivul suspendarii; ar fi interesant de stiut care este acest motiv....
motivul suspendării probabil că vi se impută: probabil vi s-a pus în vedere de către instanță să depuneți de exemplu acte doveditoare ale contractului de muncă și respectiv ale obținerii de venituri de către soț în străinătate. Dacă nu puteți intra în posesia lor puteți face o cerere la consulatul țării respective. Dacă nu obțineți un răspuns cu privire la contractul de muncă sigur veți primi un răspuns cu privire la salariul minim pe economie din zona unde își are reședința( dacă are reședința în străinătate), și pensia va fi stabilită la raportat la acest venit.
Exista si alte modalitati prin care tatal sa fie obligat sa-si indeplineasca sarcinile de parinte si sa participe la intretinerea copilului? Daca da, care sunt si unde ma pot adresa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa catacata2011 catacata2011 Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie internationala kiti00 kiti00 Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie de fapt care a dus la formularea mea catre o instanta de judecata(judecatorie) a unei cereri de constituire comisie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marius007zo2 marius007zo2 buna ziua, sunt despartita de aprox 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara stabilita la momentul respectiv in val de 125 ron. de aprox 2 ani el ... (vezi toată discuția)