avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie unica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie unica

Fratele meu a decedat pe 30 mai. Pe langa faptul ca era angajat, mai avea o garsoniera in chirie, contractul este declarat la anaf.
Notarul care se ocupa de succesiune imi spune ca anaf nu ii elibereaza nu stiu ce hartie, din care sa rezulte daca fratele meu avea debite sau asa ceva, pentru ca nu a depus declaratia unica, care din cate am vazut pe google, avea termen 31 iulie. Intrucat fratele meu a murit pe 30 mai, desigur ca nu avea cum sa depuna declaratia aia.
Pana ma duc la anaf sa lamuresc problema, poate ma puteti lamuri dvs: trebuie sa depun eu declaratia aia? Succesiunea inca nu s-a facut, deci inca nu sunt mostenitoarea garsonierei. In calitate doar de sora (deci nu de mostenitoare) pot depune eu declaratia, sau doar ma poarta pe drumuri aiurea?
Cel mai recent răspuns: panseluta13 , utilizator 15:06, 13 Septembrie 2018
Este vorba de certificatul de atestare fiscala care atesta ca defunctul avea/nu avea debite la ANAF.
Solicitati notarului eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor, in baza caruia sa depuneti declaratia si dupa ce obtineti certificatul de atestare fiscala, dezbateti succesiunea propriu-zisa.
Multumesc frumos. Parca e ceva mai clar acum :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)