avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema accident fara victime politie/asigurator ?!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema accident fara victime politie/asigurator ?!

In nefericita seara de sambata un prieten a fost lovit de un bezmetic in parcarea de la un hypermarket. Nefiind dispus sa plateasca un amarat de polish (zgariata bara spate) il invitam la politie. Ajunsi acolo militianu` rade de noi ca nu se mai face asa acum... la asigurator luni... stabilim luni la 11 la asigurator, dar prevazand parca ce urma sa se intample intreb, daca asta nu vine ce facem? Veniti aici si depuneti plangere... Buuuuun, evident taranu` n-a venit si ne-am dus la politie sa facem marea plangere daaaaaaar cica dac-o facem ii ia permisu' si prietenului meu ca n-a declarat accidentu' in 24 de ore #-o, ca prostu` de militian cica n-a trecut in nu-stiu-ce registru. Acum eu stiu ca nu traim intr-o lume perfecta dar ce dracu?!

Intrebarile mele:
1) Ce putem face sa nu-i ia omului permisul?
2) Unde pot sa reclam si eu abuzul? (l-am inregistrat pe asta care zicea ca lui nu-i pasa...)
3) Daca-i ia permisu` si el il are de o luna maxim 2 tre` sa dea din nou?
4) Poate sa-i faca vreo plangere pentru distrugere sau ceva asemanator?
5) Parcarea de la hypermarketuri, in speta a realului se considera drum public sa fie acoperit din rca?
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
alex.lungu, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex.lungu , utilizator 14:45, 10 Noiembrie 2009
Căutați-l pe neghob și înțelegeți-vă la asigurător. Poliția trebuie să-i i permisul dacă v-a lovit și a plecat fără să stabiliți că este de acord să vă dea asigurarea. Dacă este în continuare de acord întâlniți-vă și rezolvați amiabil problema.
Inlaturand toate injuriile, inclusiv cele ale avocatului Aliculex, ideal ar fi sa reusiti rezolvarea conflictului pe cale amiabila, avand in vedere ca legea ofera o astfel de posibilitate de putina vreme.
Exista formularul constatarii amiabile de care ar trebui sa profitati ambii cond. auto vinovati,, ce s-a intamplat sa se regaseasca in cele doua declaratii, pentru a se putea solutiona acest incident in mod civilizat, fara uraturi si strigaturi. Cand procedati asa, primul care va va trimite la plimbare, va fi firma de asigurari.
Sigur, in ultima instanta, daca diferentul nu se poate solutiona civilizat, mai e si calea instantei de judecata, unde va trebui sa platiti avocatii, expertizele tehnice auto, taxele juridicare de timbru, etc. In cel mai fericit caz, veti recupera banii reprezentand contravaloarea reparatiilor masinii avariate, cam in vreo 2 ani.
sdianaviolina a scris:

Exista formularul constatarii amiabile de care ar trebui sa profitati ambii cond. auto vinovati,, ce s-a intamplat sa se regaseasca in cele doua declaratii, pentru a se putea solutiona acest incident in mod civilizat, fara uraturi si strigaturi.


La fel de important este si pentru "bezmetic" sa vina la societatea de asigurari pentru a completa constatul amiabil, deoarece in caz contrar politia ii va suspenda si lui permisul de conducere si cred ca nu ii convine (trebuie in discutiile pe care le aveti cu dansul sa subliniati acest aspect).
Daca totusi nu se reuseste pe constat amiabil, mergeti la politie, si chiar daca prietenului ii va fi suspendat permisul de conducere aveti calea plangerii contraventionale impotriva procesului. Ma indoiesc ca instanta nu il va anula in conditiile in care sunt martori (dvs., cealalta persoana implicata in accident) care sa ateste ca ati fost acolo pentru a declara accidentul si ati fost trimisi la plimbare.

Off topic: pe viitor folositi un limbaj civilizat daca doriti ajutor din partea use-rilor forumului.
Imi cer scuze cititorilor pentru limbajul meu din primul post, eram inca influentat de zambetul ofiterului Politiei Romane. Multumesc mult celor care mi-au raspuns. Pentru cei interesati de deznodamant prietenul meu s-a hotarat sa-si repare singur masina.

PS: am ramas placut impresionat de promptitudinea raspunsurilor =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare in parcare christiano89 christiano89 Buna ziua. Sunt intr-o incurcatura si as dori sa ma ajute cineva. In ziua de 20.10.2015 am atins o masina in parcare cand incercam sa ies. Mai exact ieseam ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Politistul solicita declararea unei fapte neadevarate aabb aabb buna seara. un prieten a avut un accident usor intr-o intersectie, si nu a acordat prioritate nevazand masina ,au fost la sectia de politie ...si acolo un ... (vezi toată discuția)