avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca pentru rezidentiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca pentru rezidentiat

Buna ziua,
Un cetatean strain de etnie romana, bursier al statului roman ata pe timpul facultatii de medicina cat si ulterior pe timpul rezidentialtului, daca a devenit intre timp cetatean roman, poate beneficia de vechime in munca pe durata rezidentiatului? Daca da, in baza carei legi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: paunica , utilizator 08:45, 17 Septembrie 2018
Pe durata rezidentiatului nu a avut c.i.m. ?

Potrivit oG 18/2009, rezidenții care ocupă prin concurs posturile pentru care se organizează rezidențiat în condițiile prevăzute de lege, încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică care a publicat postul respectiv, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare.
Nu, din ce stie nu a avut (dar nu e sigura). Banii pe care ii primea lunar se numeau bursa, nu salariu. Oficial era "bursier al statului roman". Stiu (poate gresit), ca odata cu obtinerea intre timp a cetateniei ar exista o lege care sa acorde aceleasi privilegii ca unui student roman... Sau poate exista diverse formalitati prin care se poate obtine aceasta vechime prin echivalare? Mi se pare aberant sa nu poate fi considerata vechime in munca o perioada de 5 ani in care in fapt a muncit in spital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 VA rog, la medici rezidentiatul se considera vechime in munca? multumesc (vezi toată discuția)
Student strain cu domiciliul in romania nicolpr nicolpr Buna ziua, Sunt studentă in cadrul A.S.E., Bucureşti, cu statut actual de student în an universitar 2011-2012 înterupt pe caz medical. În iunie 2009 ... (vezi toată discuția)
Cum as putea lucra in romania ca asistent medical, fiind cetacean cu dubla cetatenie ro si md, cu diploma din rmoldova Oxana Nichiforeac Oxana Nichiforeac Buna ziua! Care ar fi procedura de perfectare a actelor de stidii, in cazul care, fiind cetacean cu dubla cetatenie ro si md, cu diploma din RMoldova ... (vezi toată discuția)