avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare Titlu de Proprietate

Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan.
Cum as putea sa solicit schimbarea titlului. Pe cale administrativa? sau prin instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valery , utilizator 21:27, 10 Noiembrie 2009
In ce an apare terenul in CF ca intravilan? Pentru ca daca inscrierea este anterioara emiterii titlului de proprietate, este posibil ca in localitatea respectiva, prin PUG, sa se fi schimbat destinatia unor terenuri (din intravilan in extravilan si invers). Verificati si PUG-ul localitatii in cauza.
In CF apare din 1956 pana in prezent ca intravilan. Iar titlul a fost emis in 2004. PUG-ul nu include terenul in intravilan. E chiar la limita intravilanului. Se poate dar e o nedreptate sa il schimbe asa mai ales ca ii scade din valoare si tot eu am de pagubit.
De acord cu dvs. ca este o nedreptate, insa, in acest caz, doar primaria si Consiliul judetean va pot da o explicatie privind oportunitatea schimbarii terenului din intravilan in extravilan (la intocmirea PUG-ului s-au facut niste studii de oportunitate, s-au luat diverse avize, aprobarea PUG-ului s-a facut prin hotarare de consiliu local care trebuia supusa publicitatii, putand fi atacata in contencios administrativ, etc.).
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Kyandra, moderator
Deci as putea ataca cumva sau as putea cere in instanta schmbarea din extravilan in intravilan. Hotararea aceea de consiliu nu stiu cum as putea sa o obtin ptr ca de la primarie se vede ca nu doresc schimbarea aceasta, ma tot trimit si imi cer tot felul de acte si dupa ca le duc imi zic ca nu se poate. ca pug-ul nu il include. prin instanta as putea in vreun fel.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Mutarea unui teren din intravilan in extravilan Radu70 Radu70 Buna ziua. Detin un teren care a fost cumparat si la care a fost facuta intabulare in 2007. La intabulare terenul avea 900 mp intravilan, restul extravilan. ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan - alipire parcele Leordeanu Leordeanu trebuie sa alipesc trei parcele care rezulta in extravilan. Mi s-a solicitat o declaratie prin care sa accept eventualele modificari dupa ce se face planul ... (vezi toată discuția)