avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe venit

Buna ziua!
Va rog frumos sa binevoiti a ma ajuta intr-o problema! Tatal meu este administratorul unei firme care se ocupa cu comertul de ingrasaminte chimice. In acelasi timp, el sufera de handicap accentuat. Doresc sa va intreb daca poate fi scutit de la plata impozitului pe venit in aceasta situatie. Si o alta intrebare legata de aceeasi problema, angajatul pe care il are il firma si-a gasit de lucru full time la o primarie. Daca va fi trecut in part time in cadrul firmei tatalui meu, tatal meu va mai plati 1% impozitul pe venit? Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema deoarece stiu ca profesionalismul dumneavoastra ne poate oferi raspunsurile cele mai corecte si argumentate. Multumesc frumos!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Cosmingabriel12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmingabriel12 , utilizator 19:57, 15 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La impozitul pe venit microintreprindere nu se aplica faciliati specifice persoanelor cu handicap.
Daca nu are minim un salariat cu norma intreaga va plati, pentru cazul prezentat, 3%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns! Dar daca angajam o persoana in varsta de 50 de ani care nu a lucrat niciodata cu carte de munca avem vreun beneficiu? Multumesc anticipat!
Persoana în cauza este înregistrată la AJOFM?
Nu, nu este inregistrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana angajata cu grad handicap accentuat Simona_16 Simona_16 Buna ziua ! Doresc sa va intreb daca angajatorul plateste impozit pe mine, eu fiind angajata part-time si am grad de handicap accentuat ? Angajatorul mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Succesiune persoană cu handicap LauraDorel LauraDorel Bună ziua! O persoană cu handicap accentuat dorește să facă succesiunea după părinți (tatăl decedat în 2007, mamă decedată în 2020, mama nu a ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav - ce insemana mai exact venituri independente? iMozzie iMozzie Salutare, Va rog foarte mult sa ma ajutati intr-o problema. Sunt si persoana cu handicap grav de gradul 3 si intentionez sa fac cateva siteuri/bloguri ... (vezi toată discuția)