avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fortat

Daca mi am dat demisia cu preaviz,am 5 luni muncite in care nu mi am luat nici o zi de concediu ,pot sa mi iau pe perioada preavizului concediu fortat ,ei vor sa mi plateasca concediul ,dar eu nu doresc,ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 16 Septembrie 2018
1. Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

2. Angajatorul nu poate fi obligat sa va aprobe cererea de CO.

3. Codul Muncii prevede ca, efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari individuale stabilite de angajator cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale, iar salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de ... gotjosen gotjosen Buna seara! Tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de preaviz, iar managerul m-a bagat in concediu de odihna saptamana viitoar fara a ma intreba sau ... (vezi toată discuția)
Post desfintat prin creerea unei noi organigrame MihasanTeodor MihasanTeodor Buna ziua, Ma aflu in urmatoare situatie, lucrez ca si inginer de peste 6 ani la o firma din Bucuresti (firma de stat), acestia au schimbat organigrama si au ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna decis in mod unilateral de angajator seldom seldom Buna ziua, In cursul zilei de ieri o cunostinta a fost anuntata sa isi mai ia din zilele de concediu de odihna, altfel in luna octombrie va fi introdusa ... (vezi toată discuția)