avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de ...

Buna seara! Tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de preaviz, iar managerul m-a bagat in concediu de odihna saptamana viitoar fara a ma intreba sau fara a ma anunta macar. Intrebarea e urmatoarea: are voie sa faca asta? Nu mi se pare o practica deloc ok. As prefera sa merg la munca in perioada de preaviz iar zilele de concediu pe care le am sa fie platite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 8 Septembrie 2021
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.

2. Potrivit art.144 alin.2 C.mun., dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

3. Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea, este un abuz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna decis in mod unilateral de angajator seldom seldom Buna ziua, In cursul zilei de ieri o cunostinta a fost anuntata sa isi mai ia din zilele de concediu de odihna, altfel in luna octombrie va fi introdusa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , 1 . ma poate forta un angajator sa imi iau concediu ... Teddy71 Teddy71 Buna ziua , 1 . Ma poate forta un angajator sa imi iau concediu de odihna in ce perioada decide el ? 2. La cate zile de concedu pe an am dreptul , ... (vezi toată discuția)
Ma pot obliga sa-mi iau concediu de odihna? Aly07 Aly07 Buna ziua, La locul actual de munca se insista pe faptul ca exista niste perioade prestabilitate in fiecare an in care trebuie sa se ofere concediu de ... (vezi toată discuția)