avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce responsabilități au medicii stomatologi față de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce responsabilități au medicii stomatologi față de pacienți? Am plătit aprox. 3500 de lei, nu am niciun bon fiscal/chitanță/factură, iar la niciun an după lucrări am probleme cu dantura

Buna ziua,am fost la un medic stomatolog si am platit aprox 35000 lei si nu am niciun bon fiscal/chitanta/factura.Acum am pb cu dantura si medicul imi cere iarasi bani pe lucrari platite si care nu au tinut nici macar 1 an. Medicii stomatologi nu au obligatia sa dea garantie materila ptr lucrarile efectuate? (implanturi).Daca il dau in judecata am vreo sansa sa recuperez o parte din bani?Daca cer fisa mea medicala medicul are obligatia sa mi-o elibereze?
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 08:14, 3 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca deschideti actiune in instanta va trebui sa prezentati documente care sa va sustina punctul de vedere. Dupa cum mentionati, nu detineti facturi, chitante, bonuri fiscale. Cum puteti dovedi ca lucrarea este facuta de medicul respectiv ? Aveti macar radiografii ?
Daca nu cereti documente de plata, nu aveti cum primi nici garantii pentru lucrarea executata.
Degeaba cereti fisa dvs. medicala, nu o veti obtine atata timp cat nu figurati ca platitor de servicii prestate de medicul respectiv.
Radiografii am.Documente justificative ale platii nu se ingramadeste niciun doctor sa-ti dea.Concluzie : raman cu banii dati si fara dinti.Invatatura de minte ptr viitor.Va multumesc.
Pt orice serviciu un cabinet e obligat sa emita bon fiscal.
Da, si fisa medicala este o dovada dar nu pt instanta ci pt un organ de control precum ANAF Dir. Gen. Antifrauda Fiscala care verifica fisele de consultatii versus inregistrarile fiscale, inclusiv la cabinetele veterinare. Efectuati acolo o.plangere si daca dansii va dau o.dovada in sensul efectuarii lucrarii in urma controlului facut, mergeti apoi la ANPC sa depuneti reclamatie si ulterior inaintati si dosar in instanta. De asemenea puteti depune plangere pt malpraxis si sa mergeti pe daune solicitate asiguratorului.
Puteti apela si la asoc. pt protectia consumatorilor pt indrumare.
Pe viitor asigurati-va de acordarea garantiei pt lucrarile efectuate (prin contract) si de pastrarea bonului fiscal.


dantzi a scris:

Radiografii am.Documente justificative ale platii nu se ingramadeste niciun doctor sa-ti dea.Concluzie : raman cu banii dati si fara dinti.Invatatura de minte ptr viitor.Va multumesc.

Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe suport biologic(uman) stomatologii nu au voie sa dea niciun fel de garantie, fiecare pacient reactioneaza diferit, poti sa pui 4 implanturi la acelasi pacient si sa nu prinda 1, poti sa pui 5 si sa se integreze toate la altul, poti sa pui 1 la alt pacient si sa nu prinda, poti sa urmezi protocolul de tratament intocmai si corpul sa nu reactioneze cum ar trebui. In codul deontologic al medicul stomatolog scrie clar ca nu se da garantie pe suport biologic, cine face altfel face concurenta neloiala, nu stiu de unde s-a implementat chestia asta cu garantia. Legat de neacordarea bonului/facturii este alta problema, in cazul asta toti medicii stomatologi sunt obligati sa le dea. Raluca Dudescu, daca nu stapaniti domeniul nu acordati sfaturi.
Dantzi, incercati sa relatati mai precis ce ati patit. Sa stiti ca nici implanturile nu sunt garantate pe viata, pacientul ce garantii da ca va avea o igiena si mai buna decat a avut pana atunci? Ca nu va fuma? Plus ca v-am zis, depinde foarte mult si de fiecare persoana cum reactioneaza, unii dupa 4 implanturi au simtit doar o jena, altii dupa doar 1 implant au avut dureri. Stiu ca nu sunteti intr-o situatie ideala.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
ContSters295672, utilizator
Stimate Domn "radu284", Imi pare nespus de rau pt dvs dar cred ca nu cunoasteti practica comerciala din domeniul stomatologic, caci foarte multe cabinete dentare acorda garantie contractuala pt lucrarile dentare efectuate - de ex unii acorda pt toate tratamente protetice, inclusiv implanturile sau obturatii, incrustatii, pt proteze dentare, etc, In general se dau 2 ani dar unele clinici dau si 5, depinde foarte mult de serviciul oferit. Desigur, se pierde garantia in anumite conditii dar asta nu inseamna ca ea nu se acorda sau ca nu e deja o practica obisnuita.
Incercati sa verificati foarte bine informatile privind practica din piata in acest domeniu inainte de a emite opinii privitor la ce stiu sau ce nu stiu consumatorii. S-ar putea sa aveti surpriza sa constatati ca ceea ce mentionati nu are legatura cu realitatea pietei.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica stomatologica? kindness kindness Costuri enorme, lucrari dentare de proasta calitate, am achitat ffff multi bani fara o evaluare prealabila sau un deviz facut inainte de a achita 1100 E, suma ... (vezi toată discuția)
Aș dori o evaluare la o facultate de profil pentru o lucrare dentară executată defectuos. vor ei să-mi asculte problema, și dacă da, când și unde s-ar face evaluarea? paula264 paula264 Am facut 4 coroane dentare. Culoarea este alba posibil B fata de D2 culoarea incisivilor. Coroanele de sus stau pe stalpi doar daca ii tii cu mana cand iei ... (vezi toată discuția)
Problema cu un stomatolog pubela pubela buna ziua am un mare necaz si as vrea sa stiu daca am sorti de izbanda in 2008 m-am adresat unui medic dentist pt mai multe probleme dentare. in urma ... (vezi toată discuția)