avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... premii de excelenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

premii de excelenta

Buna ziua. Conform art. 26 din Legea 153/2017, (1) Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiilor sau autorităţilor publice, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie, soldele de grad/salariile gradului profesional deţinut, gradaţiile şi soldele de comandă/salariile de comandă, indemnizaţiile de încadrare şi indemnizaţiile lunare aferente personalului prevăzut în statul de funcţii, sub condiţia încadrării în fondurile aprobate prin buget.
Pot fi acordate astfel de premii intr-o unitate sanitara in anul 2018, dacă în BVC sunt prevăzute sume cu această destinație, sau se aplică prevederile art. 9 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017, conform cărora (1) În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă personalului din cadrul acestora tichete cadou, premii şi nici indemnizaţia de hrană şi indemnizaţia de vacanţă prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 ?

Alte discuții în legătură

In conformitate cu prevederile art. 26 din legea nr. 153/2017 ... dana manea dana manea In conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 153/2017 se pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la ... (vezi toată discuția)
Spor persoane handicap simona enciu simona enciu Buna ziua ,sporul de 15 % din salariul de baza,referitor la persoane cu handicap ,poate fi cumulat și cu alte sporuri ,respectiv spor pentru condiții ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie hrana 2018 iceflame iceflame Administratia publica locala are obligatia legala sa acorde indemnizatie de hrana in anul 2018 ? Dar ticheie de vacanta? Conform carui act normativ? (vezi toată discuția)