avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 153/2017 ...

In conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 153/2017 se pot
acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiilor sau autorităţilor publice, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie, soldele de grad/salariile gradului profesional deţinut, gradaţiile şi soldele de comandă/salariile de comandă, indemnizaţiile de încadrare şi indemnizaţiile lunare aferente personalului prevăzut în statul de funcţii, sub condiţia încadrării în fondurile aprobate prin buget.... Exista vreo restrictie in acest sens de la lege in anul 2023?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 11:27, 19 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Conform art. III alin. (2) și (3) din OUG nr. 168/2022 privind privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative:
(2) În anul 2023, instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu acordă personalului din cadrul acestora premii.
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în anul 2023 se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia, cu încadrarea în alocarea bugetară.


Având în vedere că OUG nr. 168/2022 nu distinge între diferite categorii de premii - cu excepția celor prevăzute la alin. (3) -, înseamnă că sunt incluse toate categoriile de premii, inclusiv premiile de excelență prevăzute de art. 26 din Legea nr. 153/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premii de excelenta Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua. Conform art. 26 din Legea 153/2017, (1) Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct ... (vezi toată discuția)
Premiere elevi/sportivi in 2017 sonia1978 sonia1978 Ma intereseaza modul in care in anul 2017 autoritatile locale (consiliile locale) pot premia elevii si sportivii care obtin rezultate la concursurile ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa bugetari carmenssilva carmenssilva Buna ziua, As dori sa stiu unde scrie ca bugetarilor le este interzisa acordarea tichetelor de masa. Vestita ordonanta 83/2014 spune ca nu se prevad in ... (vezi toată discuția)