avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul la partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul la partaj?

1. Sotul are o firma si un cont bancar personal. Inainte de casatorie a adunat cam 10 ani in jur de 150 000 euro in acel cont bancar, bani cu care la 2 ani dupa casatorie s-a cumparat casa in care stam.
In caz de divort beneficiez de partaj la casa?

2. Inainte ca se ne certam mi-a platit creditul pt. o garsoniera care o aveam tot inainte de casatorie. Ma vor pune sa-i dau banii inapoi daca la 2 luni dupa achitare bag divortul?
Sotul va dovedi contributia exclusiva la dobandirea bunurilor cu acte conturi bancare,etc astfel incat nu aveti sanse cel putin la apartament.Depinde si daca dvs ati avut vreo contributie financiara,ati realizat venituri ,ati investit in imobile etc.
Cam da daca poate dovedi cu cate ca a achitat el nu aveti sanse.depinde ce venituri ati avut si dvs si le puteti dovedi
Am avut si eu venituri , insa el a platit direct din contul bancar. +am fost si casnica in concediu de maternitate, asta nu se poate retina in sarcina lui?
Se va retine cota parte la garsoniera, daca dvs ati achitat 10.000 euro si el 30.000 euro el va avea dreptul la 75% din garsoniera.

La apartament nici o sansa, mai ales daca a achitat dupa contul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu 3 ani înainte de căsătorie am cumpărat un apartament pe care acum intenționăm să-l vindem pentru a cumpăra o casă. Îmi pot recupera banii în caz de divorț? Teodowa Teodowa Buna ziua. Cu 3 ani inainte de casatorie am cumparat eu un apartament, pe numele meu. Eu cu sotul intentionam acum sa vindem acest apartament pentru a cumpara ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)
As dori un raspuns Ina Ionescu Ina Ionescu Sunt casatorita din anul 1992. De atunci locuiesc intr-un apartament al sotului meu, cumparat de parintii lui in anul 1990. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)