avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea de drept

Bună ziua
În Noiembrie 2013 am fost condamnat definitiv la 2 (doi) ani cu suspendare și 4 ani de încercare. Conform noului cod penal , mă încadrez în reabilitarea de drept ?
Și dacă da, atunci care este termenul ?
Specific ca nu am mai avut nici o abatere și ca am lucrat toată aceasta perioada cu acte în regula.
Reabilitarea intervine in conditiile c.p. 1969.
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept sau judecatoreasca mugur2015 mugur2015 Buna ziua!In luna aprilie 2010 am primit pedeapsa cu inchisoare de un an si jumatate cu suspendarea executarii si un termen de incercare de 3 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare tuty87 tuty87 Buna, in 01.10.2013 am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani de incercare, cand intervine reabilitarea de drept sau cand pot face reabilitare ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare maria 333 maria 333 Daca un cetatean strain a avut o condamnare de 6 luni de închisoare,a avut suspendarea conditionata a executării pedepsei cu fixare de termen de încercare ... (vezi toată discuția)