avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare/Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare/Detasare

Buna ziua! Am un angajat pe care trebuie sa-l trimit sa lucreze intr-o locatie diferita de sediul firmei, locatie care nu apartine firmei. Am acodul scris al salariatului. Este suficient acest acord sau trebuie facut un act aditional la contract? Se considera delegare sau detasare?
Ar fi mai simplu sa folosesc de clauza de mobilitate din contract, prestarea activitatii in aceasta noua locatie este pe perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 17 Septembrie 2018
Locatia cui apartine, altei societati ?

Salariatul exercita lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă. ?

sau

Se schimba locul de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia?
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Noua locatie nu apartine societatii cu care are contract angajatul, va avea aceleasi atributii din fisa postului, sarcinile vor fi exercitate in interesul angajatorului.
Daca prestarea activitatii in aceasta noua locatie este pe perioada nedeterminata, atunci schimbati prin act aditional locul muncii.

Potrivit art. 44 din Codul muncii, delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.

Detasarea nu se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dpdv fiscal intre angajat delegat (delegatie) si angajat detasat (detasare) edyB edyB Buna ziua, As dori sa stiu care este diferenta (din punct de vedere al fiscalitatii) dintre statutul de Delegat si cel de Detasat. Ceea ce se intelege din ... (vezi toată discuția)
Relocare loc de munca tbia tbia Buna ziua Sucursala unde am lucrat eu a fost desfiintata in timp ce eu eram in CIC. In mai eu va trebui sa-mi reincep activitatea, intebarea mea este cat de ... (vezi toată discuția)
Locul de munca alexia13 alexia13 care sunt conditiile in care un angajator poate transfera un angajat de pe un post pe altul fara acordul acestuia din urma? (vezi toată discuția)