avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicare!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicare!

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema!

O instanta de judecata are obligatia sa comunice pe langa citatie si copie dupa actiunea de chemare in judecata?Ma refer la primul termen de citare!
Sau poate sa trimita doar citatie?
Cel mai recent răspuns: doru_gabriel , utilizator 11:14, 10 Noiembrie 2009
Da, potrivit prevederilor art. 114 ind. 1, alin. (2) Cod procedura civila:
"Presedintele va dispune in acelasi timp sa se comunice paratului, o data cu citatia, copii de pe cerere si de pe inscrisuri (...)".

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul pentru depunerea intimpinarii in recurs dupa codul vechi? ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un raspuns. Am un proces in recurs, primul termen a fost pe data de 28.04.2014. S-a aminat cauza din cauza ... (vezi toată discuția)
Discutie caz suspendare judecata integrity integrity In mai 2012 a fost inregistrata o cerere de chemare in judecata fata de doi parati; unul pentru incalcarea dreptului la informare (legea 544/2001), celalalt ... (vezi toată discuția)
Hotarare data fara drept de apel cristiana11 cristiana11 as dori sa stiu in ce conditii o [b]hotarare se da fara drept de apel, adica doar cu recurs in termen de 15 zile [/b]Mentionez cu hotararea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)