avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O firmă de transport dorește vânzarea unui utilaj ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O firmă de transport dorește vânzarea unui utilaj către alt SRL, cu plata în 12 rate egale. Este legală aceasta operațiune sau se consideră un fel de leasing?

Buna ziua.
O firma de transport doreste vanzarea unui utilaj catre alt SRL , cu plata in 12 rate egale.
Este legala aceasta operatiune sau se considera un fel de leasing?
Cum se Procedeaza ? Se emite factura pe valoarea totala si se inregistrareaza incasarea partiala conform ratelor din contract ? Sau se emit facturi pentru fiecare rata si la final factura finala ?
In cazul in care se emite factura pe valoarea totala, Tva-ul aferent se inregistreaza ca incasat partial aferent fiecarei incasari, sau dupa 3 luni trebuie inregistrat oricum ca incasat ? (ambele srl-uri sunt cu TVA la incasare).
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 14:51, 18 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Facturati intreaga valoare o singura data, doar incasarea este fractionata conform prevederilor contractului de vanzare pe care e bine sa il aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie mijloc fix JENIFER JENIFER S-a achizitionat de la Romtelecom un laptop in 36 rate (rata lunara cu tva 90 lei).Pe factura apare asa: -servicii de telefonie 162.03-tva 38.89 -laptop ... (vezi toată discuția)
Beneficiu pentru salariat Cum ar putea un SRL - care a cumparat niste auto pe firma - sa le dea angajatilor ; practic este un beneficiu oferit salariatului care nu intruneste conditiile ... (vezi toată discuția)
Documente si inregistrare contabila vanzare in rate imobil de catre un cabinet stomatologic la o persoana fizica drcrisan drcrisan Buna ziua, as dori sa stiu ce documente justificative trebuie intocmite si inregistrate in contabilitate pentru un contract de vanzare a unui imobil cu plata ... (vezi toată discuția)