avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functie compatibila
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functie compatibila

Buna ziua va rog sa ma lamuriti daca functia de consilier local este compatibila cu functia de director general adjunct al unei regii autonome
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 18 Septembrie 2018
Legea 161/2003
Art. 88
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
.......
d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la regiile autonome și societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, de interes județean ori înființate sau aflate sub autoritatea consiliului județean sau la regiile autonome și societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, de interes național care își au sediul sau care dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă, cu excepția reprezentanților în adunarea generală a acționarilor la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administrație ale unităților și instituțiilor de învățământ de stat sau confesionale și ale spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale sau a altor reprezentanți ai instituțiilor publice din subordinea unităților administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială respectivă deține participație, în cazul consilierului local, respectiv la regiile autonome și societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, de interes local înființate sau aflate sub autoritatea consiliului local, precum și la regiile autonome și societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, de interes național care își au sediul sau care dețin filiale în unitatea administrativ- teritorială respectivă, cu excepția reprezentanților în adunarea generală a acționarilor la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administrație ale unităților și instituțiilor de învățământ de stat sau confesionale și ale spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale sau a altor reprezentanți ai instituțiilor publice din subordinea unităților administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială respectivă deține participație, în cazul consilierului județean;".
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compatibilitate Gabi Eugen Gabi Eugen Bună seara! Ma poate ajuta cineva cu o informație. Un consilier local poate sa ocupe funcția de administrator la o societate comerciala a cărui asociat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pot candida la funcția de primar daca am o firmă ... Marius4321 Marius4321 Buna Ziua! Pot candida la funcția de primar daca am o firmă și sunt administrator ? Vă mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local muso muso director de scoala in comuna X si,in acelasi timp, consilier local in consiliul local al comunei X,este compatibil sau nu?Va multumesc! (vezi toată discuția)