avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Standardul Comun de Raportare (CRS) si companiile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Standardul Comun de Raportare (CRS) si companiile offshore

Buna ziua,

Conform Standardului Comun de Raportare (CRS) bancile din tarile care au aderat la acest standard vor raporta automat situatia conturilor clientilor.

Ma pregatesc sa imi deschid o companie offshore insa caut consultanta legala ca sa ma lamureasca cum se procedeaza in cazul aceste raportari.

Una dintre firmele din Romania care se ocupa cu infiintarea de companii offshore mi-a spus ca "banca raporteaza doar faptul ca persoana respectiva a deschis un cont corporate la ei, nu raporteaza si situatia contului."

Apoi am vizitat un avocat care se ocupa cu infiintarea de companii offshore si mi-a spus cu incredere ca raportarea se face doar la cerere, in cazul dosarelor penale, nu automat.

Pe Google, numarul de specialisti in domeniu e limitat si habar n-am la cine sa apelez pentru un raspuns sigur.

Ma poate lamuri cineva daca din cauza CRS situatia contului este raportata automat pentru benificiarul real, indiferent daca compania offshore are sau nu director / asociat nominal? Se plateste impozit pentru intreaga suma din contul bancar, chiar daca banii sunt in contul firmei?

As prefera consulanta contra cost de la persoane specializate, care sunt la curent cu aceasta raportare si pot oferi consultanta legala pentru infiitarea unei companii offshore.
Cel mai recent răspuns: Carter , utilizator 18:51, 4 Octombrie 2018
Imi puteti recomanda pe cineva care ma poate ajuta?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore? Amandineig Amandineig Va salut, Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei ... (vezi toată discuția)
Firme offshore borz_laura borz_laura Sunt interesata de procedura de inregistrare a unei firme offshore. Exista articole unde pot gasi un raspuns? Sau trebuie sa sun la autoritatile specializate ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)