avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie sanatate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie sanatate PFA

Buna ziua,

Cum plateste PFA contributie la sanatate in 2018?
Va rog sa imi dati detalii legate de suma, frecventa, modalitate etc.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 19:13, 19 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele fizice care realizează venituri din activități independente, datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate si la pensie, dacă estimează pentru anul curent venituri a căror valoare cumulată este cel puțin egală cu 12 salarii minime brute pe țară, în vigoare la termenul de depunere al declarației unice, adica plafonul in acest an este 22800 lei.
Termenul de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate si la pensie este până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui pentru care se datorează contribuția sau pana la 15 decembrie 2018 pentru a avea o reducere de 5%..
Contribuția de asigurări sociale de sănătate se calculează de către contribuabilii prin aplicarea cotei de contribuție de 10% asupra plafonul in acest an este 22800 lei.
Contribuția de pensie se calculează de către contribuabilii prin aplicarea cotei de contribuție de 25% asupra plafonul in acest an este 22800 lei.
Mergeti la ghiseul de la finante si platiti in numerar sau cereti de la finante contul bancar corespunzator pentru a plati din contul pfa.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc mult!

Dar daca veniturile estimate sunt sub plafonul de 22800 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende acordate in a2018 Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, As avea si eu o intrebare referitoare la acordarea de dividende in cursul anului 2018 pentru anii precedenti. Daca am inteles bine conform ... (vezi toată discuția)
Sănătate pfa pe norma de venit Mexicanu79 Mexicanu79 Sunt pe norma de venit. Sunt angajat si în alta parte și plătesc acolo sănătate. Dacă de exemplu la pfa încasez 60000 lei plătesc sănătate după ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa depun o alta declaratie pentru dividente ? fgeorgeta fgeorgeta Buna ziua, Va rog sa -mi spuneti daca trebuie sa mai depun si eu o alta declaratie dupa ce am -primit dividente pe anul 2017 iar institutia a depus dcl ... (vezi toată discuția)