avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Protectia datelor personale
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Protectia datelor personale

Cine poate fi numit responsabil cu protectia datelor personale.
Cel mai recent răspuns: prares , utilizator 21:45, 20 Septembrie 2018
Poate fi numit ca DPO atât o persoană din cadrul organizației cât și o persoană din exteriorul organizației.

Este recomandat ca această persoană să abiă cunoștințe de specialitate și experiență în practici de protectie a datelor cu caracter personal și în securitatea informatică.

Deoarece poate fi numita ca DPO o persoana din cadrul organizatiei si isi poat pastra si funcția actuală, un aspect important de luat in considerare sunt eventuale conflicte de interese care pot aparea intre responsabilitățile actuale (mai ales daca ocupa o pozitie in conducerea organizatiei) si cele care derivă din atribuțiile sale ca DPO.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Conform legii, din 25.05.2018 intra in vigoare anumite Reguli privind protectaia datelor cu caracter personal. Societatile comerciale ... (vezi toată discuția)
Incombatibilitate sef birou Klauss1990 Klauss1990 Buna ziua, seful de birou din cadrul unei unitati adminsitrativ teriotoriale poate avea si atributii de persoana responsabila cu protectia datelor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Dpo meduard meduard Buna ziua, Daca sunt inspector resurse umane ,pot fi si responsabil cu protectia datelor cu caracter personal(Data protection officer -DPO) in acelasi ... (vezi toată discuția)