Am fost chemată într-un dosar penal întâi neoficial, ca martor, iar acum în calitate de suspect de complicitate. Am nevoie de avocat când mă voi duce la declarații?
Buna ziua , acum 1 an prietenul meu a fost chemat in calitate de suspect intr un dosar de trafic cu substanțe psihoactive ( mai mulți necunoscuți declarând ca el ar fi făcut vânzare cu asa ceva ) și a luat avocat și nu a dat nici o declarație doar i s a luat telefonul Pt percheziție informatica . Atunci ma chemase și pe mine dar nu in mod oficial sa dau o declarație Ca martora dar avocata prietenului meu a spus ca nu as avea de ce sa ma duc .
Acum câteva zile după 1 an De la toate cele întâmplate primesc citație sa ma prezint in calitate de suspect la complicitate. ( in dosar apărând numele meu ca fiind prietena lui ) eu nu știu exact despre ce este vorba Dvs ce Spuneti ? Când ma voi duce la declarații imi trebuie neaparat avocat ? Ma pot retine ?
Nu cred ca veti mai fi retinuta daca a trecut un an de la deschiderea dosarul. Retinuta sau nu, sunteti suspecta, trebuie sa va ganditi cum va probati nevinovatia, nu va bazati pe prezumtia de nevinovatie. Preferabil sa va gasiti un avocat. Complicitatea presupune orice fapta a dumneavoastra care i-a facilitat prietenului desfasurarea activitatii, uneori este suficient sa fi stiut cu ce se ocupa...
Citatie diicot
feel4rap
Am primit o citatie de la DIICOT Ploiesti in data de 6.04.2016 si ca trebuia sa ma prezint pe 12.04.2016, eu sunt plecat din tara si astazi 18.04.2016 am aflat ... (vezi toată discuția)