avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mandat de perchezitie pentru \" suspiciunea de trafic ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri"

Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu "suspiciunea de" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe suspiciuni, nu pe dovezi palpabile ?
Mandatul de perchezitie de cine este avizat? De procuror sau judecator ?
Si daca exista sau a existat pe numele unei persoane, unde il pot gasi? Daca e pe numele meu, pot cere o copie pentru a combate cu proble clare care sa ateste contrariul acuzatiilor din mandat? Acesta se poate semna de alta persoana in lipsa persoanei pe numele careia a fost emis ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:13, 31 Ianuarie 2017
Banuiesc ca va referiti la perchezitia domiciliara.

Art. 157 - Cod procedura penala
"Cazurile şi condiţiile în care se poate dispune percheziţia domiciliară
(1) Percheziţia domiciliară ori a bunurilor aflate în domiciliu poate fi dispusă dacă există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o persoană ori la deţinerea unor obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu o infracţiune şi se presupune că percheziţia poate conduce la descoperirea şi strângerea probelor cu privire la această infracţiune, la conservarea urmelor săvârşirii infracţiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului.
(2) Prin domiciliu se înţelege o locuinţă sau orice spaţiu delimitat în orice mod ce aparţine ori este folosit de o persoană fizică sau juridică."


In cursul urmaririi penale mandatul de perchezitie domiciliară se emite, la cererea procurorului, de catre judecatorul de drepturi si libertati.
In cursul judecatii se emite, la cererea procurorului, de catre judecatorul care judeca respectiva cauza.

O copie a mandatului se inmaneaza, inainte de inceperea perchezitiei, persoanei la care se efectueaza perchezitia domiciliara.

Un exemplar al mandatului de perchezitie ramane la dosar.

Menționez că perchezitia domicilara poate fi dispusa si pentru locuinta/sediul persoanelor care nu au calitate de suspect/inculpat in dosar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Rodica Simu, Avocat
Suspiciunea se bazeaza in realitate pe anumite probe.
Adica daca cineva da o declaratie ca X are in apartament stupefiante nu este suficient pentru a se ajunge la perchezitie.
Se aduna niste probe care sa fie suficiente pentru a putea sa existe o suspiciune rezonabila...deoarece nimic nu este sigur...si exista prezumtia de nevinovatie.

Probele adunate vor putea duce si la condamnarea persoanei dupa judecata...sau la achitarea acesteia daca persoana este nevinovata.
Este foarte greu de facut o teorie efectiva ca sa intelegeti deoarece totul depinde de ceea ce este in concret.

Spre exemplu, la perchezitie se pot gasi droguri dar sa nu fie ale persoanei unde s-au gasit si chiar sa nu stie de ele...
Ca persoana nu va fi crezuta...este alta chestiune...si va depinde si de probe.
De aceea se sustine ca exista suspiciunea rezonabila...

Depinde foarte mult si de abilitatea si inteligenta avocatului in cazurile penale deoarece se poate intampla ca o persoana nevinovata sa fie condamnata sau o persoana vinovata sa scape de raspunderea penala in functie de interpretarea concluziilor pe probe.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar unde pot gasi acest mandat de perchezitie ? La judecatoria sector 5 ? La parchetul de pe langa judecatorie ? La Tribunalul Bucuresti ?

Unde? Unde?
Trebuia sa primiti o copie daca s-a efectuat perchezitia la domiciliul dvs, daca nu ati fost vizat dvs prin mandatul de perchezitie nu aveti cum sa obtineti copie, descrieti exact situatia de fapt si ce doriti sa aflati.
Da, pana sa va înmâneze mandatul și pana sa îl citiți ii puteați tine la ușă.
Dacă erati singur în casa aveați dreptul de a chema și avocat ca sa vadă despre ce este vorba.
Dacă aveau suspiciuni ca se distrug probele puteau intra cu forța dar tot aveați dreptul sa primiți mandatul.

Când au probe certe dărâmă ușa și nu bat la ușă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie domiciliara Michelle53 Michelle53 Buna, in cauzul und perchezitii domiciliare, este mandatul valabil daca numele detinatorului nu apare deloc? Mandatul a fost pe numele prietenului meu, ... (vezi toată discuția)
Cind poate politistu cere perchezitia ? cine este abilitat ? politistul sau procurorul de caz ? dorudoru dorudoru Intr-un caz de furt reclamat Dupa declaratia mea..Am indicat politistului unde sunt lucrurile furate ! Dupa o luna de zile mi-au fost aduse la politie o parte ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie vldstf vldstf Din experienta dumneavoastra, pentru o infractiune de abuz de incredere, practic (caci teoretic stiu) se poate obtine un mandat de perchezitie? E vorba de ... (vezi toată discuția)