avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract colaborare

Sotia mea este agent asigurare la o societate de asigurari, directorul societatii i-a comunicat ca societatea nu mai poate colabora cu ea, deoarece eu sunt in litigiu cu societatea si ca ar fi conflict de interese, asa ca vor sa rezilieze contractul de colaborare!!! Sotia are cateva asigurari si ar pierde comisionul in caz de reziliere, deci nu este de acord. Va rog sa ma ajutati cu un sfat util.

Va multumesc anticipat, cu stima LOPY.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
LOPY, utilizator
Cel mai recent răspuns: LOPY , utilizator 21:44, 10 Noiembrie 2009
de ce nu accepta rezilierea, si sa faca un nou contract pe numele unui prieten sau altei rude si ea efectiv sa faca asigurarile si sa incaseze comisionul?

rezilierea contractului poate fi facuta unilateral cu conditia notificarii dvs in prealabil, cititi in contract amanuntele. deci nu prea aveti ce face decat sa acceptati
Va trebui sa va adresati unui avocat in mod direct, pentru a vedea clauzele contractului de colaborare incheiat de sotie, pe de o parte si sa explicati acestuia ce fel de litigiu aveti cu firma de asigurari, pe de alta parte.
de asemenea, sotia poate explica firmei ca, solicitand rezilierea contractului, ea sufera un prejudiciu si va fi de acord cu acest fapt, cand i se vor plati comisioanele pe care le va pierde in caz de reziliere.
Fiind vorba de denuntarea unilaterala a acestui contract dar care produce prejudicii celeilalte parti cred ca sotia d-voastra poate solicita plata unor daune interese.
Este insa indiscutabil, extrem de important ca acel contract de colaborare sa fie vazut si de catre un avocat mai inaite de a face orice demers.
new_2009 a scris:

de ce nu accepta rezilierea, si sa faca un nou contract pe numele unui prieten sau altei rude si ea efectiv sa faca asigurarile si sa incaseze comisionul?

rezilierea contractului poate fi facuta unilateral cu conditia notificarii dvs in prealabil, cititi in contract amanuntele. deci nu prea aveti ce face decat sa acceptati



Da, dar nu a primit notificare, ci doar a fost instiintata de catre director: verbal. Astazi sotia mea a fost la sediul societatii sa discute cu juristul societatii, aceasta(juristul) refuzand sa discute cu sotia mea in problema rezilierii. Greseala mare esta ca, la indemnul si rugamintea inspectorului coordonator, sotia mea a semnat fisa de lichidare si predare a documentelor( asigurari necompletate, chitantier). Pacat de comisioanele ce le-ar mai fi incasat, dar inspectorul coordonator a rugat-o spunandu-i ca o sa aiba probleme mari cu directorul societatii, daca nu ii preda actele aflate in stoc, asa ca a terminat "tarasenia" si a semnat.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
LOPY, utilizator
atentie:oops: faptul ca a predat chitantierele nu inseamna ca s-a reziliat contractul . poate solicita alte formulare in scris, daca refuza sa ii elibereze si poate proba prejudiciul produs se poate adresa instantei de judecata :">

sau

a semnat si actul aditional de reziliere a contractului?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract-probleme MrFB MrFB Buna ziua, In calitate de agent imobiliar am semnat un contract de colaborare cu o alta agentie pe o perioada nedeterminata.In contract singurele clauze de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract comercial mirceaco mirceaco Am o companie mica, care are ca obiect de activitate adminisitrarea unui portal pe internet. Am incheiat un contract comercial pe o perioada determinata cu o ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese... rempy rempy Am si eu o intrebare. Sunt proprietarul unei firme de constructii. Din 2013 am castigat un contract de intretinere si prestari servicii cu un liceu. Pt. o suma ... (vezi toată discuția)