avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... continuitate contribuții sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

continuitate contribuții sociale

Întrucât m-am înscris la facultate, am întrerupt contractul individual de muncă în intervalul 4 sept. 2018-31 aug. 2019. Ca să am continuitate pentru pensie și asigurări medicale (dar la nivelul salariului minim pe economie, întrucât, momentan, nu am venituri), cum trebuie să procedez? Unde ar trebui să mă adresez?
Cel mai recent răspuns: Gaby8102 , utilizator 17:29, 21 Septembrie 2018
Facultatea este la zi ?
Învățământ la distanță
In acest caz, mergeti la Casa de pensii si incheiati un contract de asigurare.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, dacă sunt elevi, ucenici sau studenţi şi nu realizează venituri din muncă sau alte venituri impozabilesunt asigurati in sistemul de sanatate publica.

Acte pentru dobândirea calităţii de asigurat :
o Act de identitate valabil la data solicitării;
o Adeverinţă, valabilă, eliberată de instituţia de învăţământ;
o Declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri din muncă sau alte venituri impozabile;
Și dacă nu mai sunt așa de tânără? Pe mine mă interesa cum se rezolvă treaba temporar, în perioada cât nu mai sunt salariată, întrucât doresc, pe perioada parcurgerii facultății, să inițiez ceva privat (probabil, un SRL sau PFA) sau să mă angajez part-time sau doar să obțin venituri din drepturi de autor.
Puteti incheia contracte de asigurare cu Casa de Pensii (pensie) si cu Casa de Asigurari de Sanatate (sanatate).

Sunt corecte si variantele mentionate de dvs. : infiintare SRL/PFA etc., angajare part-time.

Alte discuții în legătură

Cnas ihaveaquestion ihaveaquestion Buna ziua! Sunt studenta, am 21 de ani. Intrebarea mea este daca sunt asigurata? Nu am card de sanatate, pentru ca nu am primit. Trebuie sa cer o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul de sanatate Vilcu Gina Vilcu Gina Referitor la asigurarea in sistemul de sanatate,as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul fetitei mele care in ian.2016 va implini 18 ani dar va fi ... (vezi toată discuția)
Elev la seral si fara nici un venit am asigurare medicala? the game the game Buna ziua! Am 19 ani si sunt in clasa a 10a la seral.Daca nu am nici un venit pot beneficia de asigurare medicala gratuita?Daca da, ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)