avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de pietoni. Sotul se deplasa cu autoturismul pe partea dreapta a drumului, iar victima se deplasa pe partea stanga a drumului pe partea carosabila, in acelasi sens de mers. In momentul cand sotul a ajuns in dreptul acesteia, victima s-a hotarat brusc sa traverseze fara sa se asigure. Autoturismul a fost avariat in partea stanga, respectiv aripa deasupra rotii din fata. Practic aceasta traversand fara sa se asigure a intrat in coleziune cu masina. Sotul a anuntat accidentul la 112, a transportat victima la spital aceasta avand piciorul drept rupt. La fata locului politia a constat ca victima s-a angajat in traversarea neregulamentara a drumului. Pentru moralul nostru ne-am interesat de victima, am vizitat-o si la spital am cheltuit si o suma de bani. Acum aceasta vrea despagubiri si spune ca va merge cu sotul meu in instanta. Ce se poate intampla daca vina exclusiva este a victimei, chiar ea recunoscand ca s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:54, 21 Septembrie 2018
Aveti idee cate zile de ingrijiri medicale are?
Buna ziua!
In Procesul verbal / Nota de constatare / Raport s-a consemnat cui apartine culpa in respectivul eveniment rutier? Culpa apartine exclusiv victimei? Sotul Dvs. conducea regulamentar si in limita de viteza admisa de lege pe respectivul sector de drum?
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat
In nota de constatare a trecut-o pe victima pe trecere neregulamentara. Sotul circula regulamentar, impactul s-a produs la aproximativ 1m de axul drumului in partea dreapta. Nu s-a stabilit in nota de constatare viteza. multumesc.
nu a luat certificat medico-legal,inca. A stat 3 saptamani in spital. A fost externata pe 7-8 august.
Printr-o expertiza tehnica auto se va stabili modul de producere a accidentului si daca existau posibilitati de evitare a impactului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier glitch glitch Buna ziua ! Am un prieten care a fost implicat intr-un accident rutier. A accidentat un batran de aproximativ 80 de ani care a traversat prin loc nepermis si ... (vezi toată discuția)
Accident de circulație cu vătămări corporale ușoare. ContSters460750 ContSters460750 Bună ziua! În data de 14 februarie 2018, ora aproximativă 17:15 circulam într-o localitate din județul Timiș pe o străduță care se intersectează cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier usor. va rog, dati-mi un sfat niculina25 niculina25 Buna ziua.Din pacate saptamana trecuta in timp ce treceam cu masina intr o localitate chiar in apropierea trecerii de pietoni o minora,a iesit rapid din ... (vezi toată discuția)