Bună ziua. Sunt divorțata de aproape 7 ani cînd avea copilul 10 luni. Fata este facuta prin inseminare cu sperma de la donator(recunoscută de de fostul soț)pînă în aprilie 2018 avea pensia de 450 ron,din mai i sa dublat pensia la 900 ron printr-o simplă scrisoare făcut serviciului unde lucrează.El ia fața 2 săptămîni in vacanta de vara in luna august și îmi reproșează că îi sunt datoare cu 450 ron pt cele 2 săptămîni cit sta fața la el in vacanță. Asa este ii sunt datoare sau nu.Eu stiu ca atîta timp cît sta copilul la el și în vacanță și în wechend este obligat să o întrețină iar daca copilul cere ceva...Să îi cumpere. Multumesc frumos
Relatiile dintre dvs ca parinti si obligatiile fata de minor sunt reglementate prin hotarare. Tot ce e in afara sau contra ei este ilegal. Nu a stabilit instanta, nu datorati nimic. Nu ii conviNe sa mearga in instanta sa scHimbe acea hotarare sa vedem daca si cu ce argumente convinge o instanta.
Referitor la prescriptie puteti incerca executarea pe toti anii deoarece daca el nu va contesta pe calea contestatiei la executare va fi executat.
Aceeasi este situatia si cu bancile.
Vorbiti cu executorul de acest aspect.
Ca sa faca contestatie la executare ar trebui sa dea bani la stat pe taxa.
Dvs. stiti cel mai bine daca ar contesta sau nu si nici contestatia sa o redacteze nu cred ca ar sti.Probabil ar trebui sa apeleze la avocat.Contestatia nu se face verbal ci in scris cu motivare in fapt si in drept.
Ar fi mai simplu pentru el sa achite tot si asa ar fi si corect...