Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua,
Dupa logica mea, nu m-am "uitat" dupa partea legala...dvs. ati stat doar o zi acasa din cele doua zile la care aveati dreptul in saptamana respectiva, cealalta zi, Joi, precum si Vineri, care la dvs. era zi lucratoare, ati stat acasa in baza concediului medical emis de medicul dvs., in pontaj figurand cu CM si platit ca atare...prin urmare nu cred ca aveti ceva de recuperat..
Va mulțumesc. Pt răspuns, dar logica noastră nu se îmbină cu cea a RU și atunci îmi trebuie un cadru legal.ei susțin ca sâmbătă și duminică nu mă pot trece în concediu medical fiind nelucratoare și mă trec ca fiind libera și atunci trebuie sa recuperez ziua libera pe care am avut-o miercuri
OUG nr. 158/2005:
ART. 10
.....
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plãtesc zilele lucrãtoare.
(6) La stabilirea numãrului de zile ce urmeazã a fi plãtite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, precum şi cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevãzute prin contractele colective de muncã.