Buna ziua!
In cazul in care nu pot respecta preavizul de 15 zile de la la data depunerii demisiei ce sanctiuni as putea primi in acest caz,ar putea angajatorul sa nu imi plateasca zilele lucrate in aceasta perioada?
Multumesc!
buna ziua.Ce as putea face in urmatoarea situatie: angajatorul refuza si amana mereu plata salariului,nu raspunde la telefon.Mentionez ca este vorba de postul de sofer de tir,si ialegatura cumine numai atunci cand trebuie sa plec in cursa.Nu am semnat nici un stat de plata de cand sunt angajat la el[1 an].Ma gundesc sa merg la ITM sa vad daca mi s-a operat cartea de munca si daca sunt angajat cu norma intreaga pentru ca am aflat de la alti colegi cum ca i-ar fi trecut la 2 ore/zi fara sa stie nimeni ca sa plateasc mai putin la stat.Deasemenea am un contract de munca fals al unui coleg cu care am plecat in cursa in strainatate,acesta nu este angajat la firma dar i s-a facut un cotract fictiv pentru a ma putea insoti.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Sotia patronului este avocata si ma gandesc ca il invata cum "sa se joace cu legea".Am incercat calea amiabila si inca mai incerc, dar daca nu merge ce sa fac?
Chiar daca sotia este avocat se pare ca au unele dificultati in aplicarea legilor statului roman.Cine se joaca mai si aluneca ;)
Dvs. trebuie sa prestati activitatea conform fisei de post,adica existenta unui raportul de munca ceea ce inseamna ca aveti un CIM inregistrat la ITM si ca primiti salariu conform acestuia.Plata se poate face cash sau prin card.